Esteu aquí

CATSKILLS 2020

Com cada dos anys, s’ha realitzat el Campionat de Catalunya de Formació Professional de l’Skill 38: jardineria i paisatgisme. Enguany, el CATSILLS 2020 ha tingut lloc els dies 18 i 19 de febrer, al Parc de la Muntanyeta a Sant Boi del Llobregat.

Un cop més aquest campionat ha permès mostrar les habilitats i les competències professionals de l’alumnat de les escoles participants. Deu equips de deu escoles d’arreu de Catalunya, entre elles el CFGM de Jardineria Floristeria de l’Institut Salvador Espriu; han competit durant un dia i mig en la construcció d’un jardí de 15 metres quadrats a partir dels plànols i diversos materials, cedits per les empreses agremiades.

La construcció del jardí, en un temps límit de 15 hores, va suposar un gran repte i un exemple de superació.

Malgrat no quedar dins dels 3 finalistes, l'Àlex Ayuso i en Pere Alonso, van demostrar les seves habilitats realitzant amb precisió la major part del projecte.

Durant la jornada del 19 de febrer, es van dur a terme diversos tallers de temàtica relacionada amb la jardineria i el paisatgisme perquè l’alumnat de les escoles i professionals del sector que van visitar el concurs hi poguessin participar.

Paral·lelament al concurs i als tallers, el dimecres 19 de febrer també es va celebrar el Fòrum Professional de Jardineria, organitzat pel Gremi de Jardiners. La temàtica d’aquest any era “Sentit i sensibilitat per al nou jardí mediterrani”. La jornada es va desenvolupar amb diverses xerrades tècniques al voltant d’una gestió més sostenible dels jardins mediterranis.