Esteu aquí

Taller d'horta i aromàtiques a càrrec de @comipagesa

El dimecres 12 de febrer el professorat i l’alumnat de jardineria vam rebre la visita d’Isaac Bosch i la Pilar Martínez, membres fundadors de la Comissió Pagesa d’Horta de Salt

L’Isaac i la Pilar ens van explicar durant una hora, aproximadament, els seus projectes de plantes d’horta i aromàtiques i tot seguit ens van preparar uns tallers per posar-ho en pràctica:

La meitat del grup d’alumnes van començar amb les associacions a l’horta seguint les instruccions de plantar cebes, alls, enciams i rabanets en els horts urbans de l’hivernacle. Per altra banda, també van trasplantar calèndules per més endavant plantar-les a l ’hivernacle; juntament amb les tomateres, pebroteres i enciams de primavera i aconseguir bones associacions.

I l’altre meitat del grup van realitzar un taller de producció d’oli d’ametlla macerat amb plantes aromàtiques (espígol i romaní) i uns preparats de sal d’herbes aromàtiques assecades (menta, romaní, sajolida, orenga).

Un cop acabats aquests tallers, els grups es van intercanviar per tal de practicar tot el que els pioners de la comissió pagesa ens havien preparat.

La xerrada teoricopràctica va tenir molt bona acollida, l’alumnat estava molt engrescat en conèixer més propietats de les aromàtiques i posar a la pràctica l’hort urbà als seus jardins i terrasses.