Esteu aquí

Cicle Mitjà de Jardineria i Floristeria

Els alumnes del Cicle Mitjà de Jardineria i Floristeria, igual que els CAFEMN, també han realitzat les següents sortides i xerrades tècniques durant el mesos de novembre i desembre:

Un curs més, els alumnes de 1r,el passat  31 d’octubre del 2019 van rebre la visita d’en KarlesMartinoy de la Cooperativa Click SCCL sobre les diferents aplicacions informàtiques en el camp de l’agronomia relacionats amb la sanitat vegetal i el món fitosanitari.

En el mes de novembre, concretament el passat 8 de novembre, l’alumnat de 2n de jardineria vam assistir a l’hora del mòdul de composicions florals a la Floristeria Kentia de Girona. Allà el florista, Miquel Mas ens va ensenyar l’establiment, les flors més boniques i sol·licitades, ens va fer diverses presentacions de centres de taula amb flors i plantes i per finalitzar vam realitzar un taller individual de composició per tal que tots i totes ens emportéssim un petit record floral de la sessió .

I finalment, durant el mes de desembre i més concretament, el passat 2 de desembre, tant els grups de 1r com de 2n de jardineria van assistir a una jornada tècnica organitzada pel departament de Jardineria de l’INS la Bisbal sobre el Manteniment i ús correcte de maquinària de jardineria al Teatre Mundial de la Bisbal de l’Empordà. Es tractava d’una jornada de demostració i pràctica adreçada a totes aquelles persones que ens dediquem al manteniment de jardins i zones verdes amb l’objectiu d’aprendre a fer petites operacions de manteniment, ajustament i reparació de les màquines més habituals i saber-les utilitzar ,correctament, per tal de prevenir avaries, allargar-ne la vida útil i així com poder treballar millor.

Una altra de les sortides que vam realitzar tots junts (tant 1r  com 2n de jardineria) va ser el darrer dia abans de les vacances de Nadal, el divendres 20 de desembre, que vam visitar les empreses de Vivers Ter ,a Bescanó, i el garden Centre Verd de Salt. El Sr. Àlex Puig , mestre jardiner i membre fundador de Vivers Ter,ens va explicar i ensenyar diferents tipus de cobertes i murs enjardinats, mostrant-nos casos reals i conceptes diferents a tenir en compte. Seguidament, ens va ensenyar les instal·lacions i les estructures reals en el  viver.

I per acabar, aquest desembre s’ha organitzat una exposició de Fruits i llavors silvestres a càrrec del grup local de Porqueres de l’Associació de Flora Catalana i el departament de jardineria de l’Institut Salvador Espriu on s’hi ha presentat un extens recull de plantes de tota la geografia de Catalunya .Així mateix, els darrers dies de l’exposició, els alumnes de 1r de jardineria es van organitzar per grups per tald’explicar i donar a conèixer tota aquesta diversitat natural i les seves propietats als diferents grups de l’ESO.

Visca la Flora de Catalunya i feliç 2020!!