Esteu aquí

I FIRA DE LA CIÈNCIA A L’ESPRIU

Els passats dies 11 i 12 de novembre, els alumnes de 4t d’ESO vam organitzar la I Fira de la Ciència de l’Espriu. La Fira va consistir en preparar cinc parades on s’hi podien observar experiments relacionats amb cins matèries: Biologia, Geologia, Física, Química i Tecnologia. Durant els dos dies, tots els cursos de l’ESO van poder visitar la Fira i fer els experiments que havíem preparat.

Algunes de les experiències varen ser: determinar si alguns aliments tenien midó, comprovar si l’alcohol provocava una reacció amb la clara de l’ou, veure els efectes que pot produir la pressió atmosfèrica, comprovar el funcionament d’una grua hidràulica, etc. Finalment, la pràctica que més va cridar l’atenció als alumnes va ser la de geologia, que consistia en la simulació d’una erupció volcànica.

Els alumnes que hem organitzat la Fira hem après diferents aspectes de la ciència que no coneixíem, i hem entès millor els que ja havíem treballat a l’aula. A més, ens ha agradat molt l’experiència de fer de professors i professores per un dia.

Janat Chariki

Yousra El Harhar

Andrea Reyes

Daniela Toloza

Dina El Haouzi