Esteu aquí

ACAMPADA CAFEMN

El passat 3 i 4 d'octubre, els alumnes del nou cicle de grau mitjà "Conducció d'activitats fisicoesportives en el medi natural" vam anar a Camprodon per tal de poder dur a la pràctica algunes de les activitats curriculars incloses en aquests estudis. Van ser dos dies molt intensos i ben aprofitats i vam poder gaudir tant de la natura com de la convivència.

El primer dia vam fer una ruta circular per pujar el Bastiments (2881m). Des del Refugi d'Ulldeter passant pel Coll de la Marrana vam fer el cim i després vam carenejar cap al Coll de la Geganta i vam baixar cap a Vallter 2000. Tot i que el dia va començar fred i ventós, per sort es va anar aclarint i vam poder gaudir d'unes immillorables vistes que ens van permetre veure el mar, el massís del Canigó i fins i tot Montserrat. Vam comprovar que a alta muntanya és imprescindible anar ben calçat i portar roba d'abrigar i paravents, vam aprendre que no es pot tocar la Tora blava ni la groga, perquè són plantes molt tòxiques, i el tipus de vegetació i fauna que trobem a l'estatge alpí.
Després vam muntar el campament. En grups de 3 o 4 van haver de plantar la tenda de forma correcta sota la supervisió dels professors que prenien nota de com estaven les piquetes, el terra, el tendal... A la tarda, aprofitant que estàvem a Camprodon vam fer un raid fotogràfic i cursa d'orientació en grups. Tots van saber orientar-se amb l'ajuda del mapa i van presentar fotografies molt originals.
Després de descansar poca estona, en Marc Navarro, director de Bastiments Aventura i de la casa de colònies de la Torra del Coll ens va fer una xerrada sobre emprenedoria. Tots vam estar molt atents i ens va saber transmetre la il•lusió per la seva feina i donar indicacions de com ha de ser un monitor que treballa amb mainada.
Després de sopar, encara ens va quedar energia per fer un joc de nit i caminar per la muntanya sota un cel ben estrellat.
La nit va ser molt freda però ens va permetre recuperar-nos per l'endemà seguir practicant activitats de conducció de grups per la natura. Aquest dia ens vam centrar en la BTT. Ens vam dividir en dos grups segons la longitud i dificultat de la ruta. Tot seguit, vam netejar, desmuntar i plegar les tendes amb cura que quedessin ben seques i a punt per a tornar a ser utilitzades.
Sortides com aquesta ens permeten treballar els objectius dels crèdits de forma pràctica i motivant. La valorem molt positivament i ha estat una nova experiència per molts de nosaltres.