Esteu aquí

INTERCANVI ESCOLAR SALT- ANNEMASSE

La darrera setmana de setembre,  van rebre al nostre centre els alumnes francesos de l´Institut Jean Monnet de la ciutat francesa d´Annemasse.

Aquest projecte d´intercanvi va començar al mes de maig amb la nostra estada a França durant una setmana amb l´objectiu de conèixer, relacionar-se i aproximar-se directament a la llengua francesa per millorar la capacitat comunicativa amb els parlants autòctons de la mateixa edat, convivint en el seu entorn familiar i escolar. 

Ara, ha sigut el nostre torn. Durant aquesta setmana, quinze alumnes francesos han estat  acollits per l´alumnat de batxillerat de la matèria de francès. Com contrapartida  hem donat  a conèixer els mateixos aspectes del nostre propi entorn.

Al llarg de la setmana, els alumnes de l´intercanvi han participat en nombroses activitats.  El primer dia, van recollir els alumnes a l´aeroport del Prat i seguidament van fer la visita al Parlament de Catalunya. Així, van passejar pel barri del Born i pels indrets més emblemàtics de la ciutat.

 

Dimarts, van passar tot el matí a l´institut i els alumnes francesos van assistir a diferents classes de batxillerat per conèixer així el funcionament d´un centre a Catalunya.

Dimecres, van fer la visita de “Bombes sobre Girona” organitzada pel Museu de Història de Girona. Ens va ser possible entrar al refugi antiaeri que es troba al Jardí de la Infància i  a continuació van fer ruta històrica pel centre de la vila. Després, van acabar la jornada amb  un pícnic al parc de les Deveses.

 

Dijous, van viatjar a la ciutat de Figueres. Aquí, els alumnes de història de l´art van realitzar una visita guiada sobre Salvador Dalí. Així mateix, van fer un tour ben profitós al Castell de Sant Ferran.

L´últim dia, durant les dues primeres hores de classe, tots els  participants de l´intercanvi  van preparar una activitat oral per tal de fer una valoració de totes les experiències viscudes gràcies a aquest projecte.

Finalment, volem agrair  a les famílies la seva col·laboració i esperem que  hagi sigut  una experiència ben positiva i agradable per a tots.