Esteu aquí

ÀLEX BARCELÓ i MIN CUNILL inauguren el curs escolar 2019-2020

El dijous 12 de setembre a la Factoria Creativa de  la Coma Cros, els regidors: Àlex Barceló i Min Cunill varen  inaugurar el curs escolar davant dels alumnes del postobligatori de l’Institut Salvador Espriu, de Salt.

 

Sr FERMÍ CUNILL I GARCIA de l’ ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES i  Regidor d'Educació i Joventut va animar a l’alumnat a aprofitar les oportunitats formatives que s’ofereixen a la vila de Salt  i que cal estar present en saber agrair tot el que es pot aprendre cada dia. Una reflexió personal útil per a tot un col·lectiu jove d’estudiants.

El TINENT D'ALCALDE –Sr. ÀLEX BARCELÓ I LLAUGER de l’ÀREA DE TERRITORI, responsable de les dues regidories
1. Regidoria d'Entorn urbà
2. Regidoria de Dinamització econòmica.
Se li va demanar la seva participació, en la inauguració del curs 2019-2020 no tant com a polític sinó com exalumne de l’institut. Actualment continua sent l’ actual representant al Consell Escolar de l’Institut. A nivell de curiositat, Sr. Àlex Barceló, és fill del primer director de l’Institut el Sr. Carles Barceló. Una família d’aquelles vinculades a Salt de tota la Vida.
Va començar explicant els seus records d’infància, veient com prenia forma l’edifici, i més en davant, d’adolescent, com alumne de batxillerat.
En la lliçó inaugural, Àlex Barceló, va explicar i animar a ser valents i  emprenedors, a detallar les condicions que ens poden dur a l’èxit d'una idea o entendre el fracàs.
Començant per saber destriar  les fortaleses de les debilitats, i les oportunitats de les amenaces. Va baixar de l’escenari per a interactuar amb l’alumnat fent-los preguntes i provocant de noves, donat peu a diverses intervencions.
Fou una oportunitat més per a la reflexió i estar atents per a veure les oportunitats d’aprenentatge d’aquelles idees no han tingut l’èxit esperat. Va posar en valor el treball en equip, l'autoconeixement i saber triar els millors companys de viatge.

En la presentació de l’acte, el director del centre va aprofitar per a exposar dos dels motius de satisfacció de l’inici de curs:
 a) l’ampliació de l’oferta formativa:
 Amb el nou cicle de la família dels ensenyaments d’esports: CFGM Conducció d’activitats fisicoesportives en el medi Natural, l’ anomenat CAFEMN.
També, en  aquest curs s’han  acollit els PFI-PTT de Salt, de vendes i instal·lacions.
b) els resultats dels estudis postobligatoris:
Els nostres alumnes continuen obtenint bons resultats acadèmics  en finalitzar l’etapa tant en els cicles d’informàtica i de jardineria, com en el batxillerat i en els resultats de les Proves d’Accés a la Universitat.
I va concloure la seva intervenció agraint el suport municipal rebut, especialment en aquest curs tant condicionats pels espais disponibles, i formulant  de nou una petició als regidors de l’Ajuntament, tot dient:
 “Us sol·licitem que feu el possible, que estigui a les vostres mans, per a dotar de més recursos  a l’Ensenyament a Salt per tal de poder continuar oferint una educació de qualitat a TOTHOM, molt especialment,  als nois i noies de Salt”
Un inici de curs, amb fronts oberts i amb moltes il·lusions.