Esteu aquí

A L’ESPRIU PICALLETREGEM!

EL NOSTRE ALUMNAT APRÈN CATALÀ TOT JUGANT AMB EL NOSTRE PROPI PICALLETRES

Des de fa algunes setmanes, l’institut Salvador Espriujuga amb la llengua creant el seu propi concurs Picalletres, que ha aconseguit entrar a les aules i despertar la passió per la llengua catalana.

Els nostres alumnes d'ESO han estat lletrejant moltes paraules durant unes quantes setmanes, han anat superant rondes i els que ho han fet millor han estat els seleccionats per a participar, properament,  al Picalletres intern del centre i al Picalletres territorial televisat. La dinàmica és tan senzilla com la d’haver de lletrejar paraules en català, en un temps màxim de 20 segons, agrupades en 4  nivells de dificultat. Cada nivell consta de dues rondes.

L’objectiu fonamental del concurs és entretenir i promoure l’ús del català entre els alumnes d’ESO del centre, tenint en compte tant el vessant escrit com l’oral. Saber lletrejar correctament un mot significa descobrir-ne cada part, escriure’l bé, conèixer l’alfabet i la pronúncia de la nostra llengua. En definitiva, es tracta d’aprendre l’ortografia i la pronúncia de paraules d’una manera divertida i amb la possibilitat de guanyar algun premi.

A l’Espriu, doncs, picalletregem, cosa que ha afavorit l’aprenentatge i la integració dels nouvinguts, a més d’entretenir i perfeccionar l’ús del català del nostre alumnat tot jugant.Es tracta d’un mètode pedagògic idoni per aprendre ortografia.

Els guanyadors del nostre Picalletres intern han estat: en primer lloc Iiona Mircea 4A, en segon lloc Dina el Haouzi  3A i en tercer lloc Niharika Kaur 2