Esteu aquí

primeres fotos projecte la nostra bèstia

L’institut Salvador Espriu participa en el projecte «Treu la teva bèstia» de la companyia Coopgros. Aquest projecte és un taller cooperatiu d'escultura comunitària, portat a terme a 4 instituts de Catalunya dins del marc dels projectes Singulars de la Promoció de l’economia social i la creació de cooperatives i societats laborals.

 

És el primer cop que s’engega una iniciativa d’aquest caire a tot Catalunya, i els seus objectius són:«promoure l'activació i recuperació de les festes populars mitjançant l'escultura d'imatgeria festiva i fomentar la cohesió i inclusió social a través de la dinamització territorial i l’impuls de l'emprenedoria »

L’alumnat del nostre centre i les escoles de Salt: «SILVESTRE SANTALÓ» i «EL PLA» han presentat diferents dissenys del que per ella són les seves bèsties. D’entre tots els seleccionats, els dissenyadors han creat la bèstia batejada amb el nom de:

«PORTACAMINS DE L'ALEGRIA»

Les reunions tècniques dels tres centre educatius de Salt han donat un gran impuls de la participació i compromís de la comunitat educativa en sentit ampli.

El projecte està format per a diferents fases: disseny de la bèstia, construcció de la bèstia, creació d'una llegenda associada a la seva definició i naixement, lletra i música per a l'acompanyament de la bèstia en les futures cercaviles en les que hi serà present.

Un treball pluridisciplinari en el que el paper de les escoles serà clau per a configurar «l'anima de la bèstia».

El projecte té la complicitat i el suport de l'àrea d'ensenyament de l'Ajuntament de Salt.

Aquesta setmana l'alumnat de l'Espriu ha iniciat la seva construcció en un taller de Tecnologia. Hem començat amb gups d'alumnes de 3r d'ESO. Es preveu que hi intervinguin diferents grups de l'ESO i del Cicle de Jardineria i Floristeria.

Tenim la pretensió d'involucrar l'AMPA en l'elaboració del vestuari.

En les fotografies que es mostren a continuació es pot observar a diferents alumnes treballant amb les fibres vegetals, com un tret significatiu de l'arrelament a la tradició artesana de Salt.

La mestra artesana ,Tècnica de Taller: Ona Trepat i Ruvirola és qui planifica i dirigeix la creació artística de la «Bèstia»