Esteu aquí

OLIMPÍADES DE GEOLOGIA

El passat 8 de març els alumnes de Ciències de la Terra i el Medi Ambient de 2n de batxillerat vam participar a les 10nes Olimpíades de Geologia. Enguany van tenir lloc en un dia molt assenyalat, el dia de la dona, i així es va reflectir en les proves, on les protagonistes van ser les dones geòlogues que han tingut un paper molt important en la història de la geologia.

Els alumnes van tenir molt bona actitud i van fer un molt bon paper a les dues proves: la teòrica (realitzada a nivell individual) i la pràctica (feta en grups), on calia resoldre un tall geològic, i identificar roques, minerals i fòssils.
Quan van acabar les proves, i mentre ens esperàvem els resultats, vam escoltar la conferència de la Cèlia Montalban, estudiant de biologia que just feia 2 anys va guanyar les Olimpíades de Geologia. Ens va parlar de les dones a la ciència, rere el títol de "Gea! La geologia té nom de dona".
Finalment, ens van lliurar, com a centre participatiu, una col·lecció de roques, fòssils i minerals, gentilesa del Centre GEOCAMB i el Consell Social.