Esteu aquí

SOPAR DEL CLUB DE LECTURA BIBLOS DE L’AMPA DE L’ESPRIU

El proper divendres 13 de juny se celebrarà la propera sessió del club de lectura BIBLOS de l’AMPA del Salvador Espriu. L’obra propasada per comentar-la és Un hotel a la costa (Tossa de Mar 1933-1939) de Nancy Johnstone. “L’any 1934, la jove i inquieta Nancy Johnstone i el seu marit, Archie Johnstone, van decidir fer un canvi de vida radical i abandonar Londres per construir un hotel a Tossa de Mar. Eren temps de descoberta d’un paisatge i d’un país, però aviat l’interès turístic dels hostes anglesos va donar pas a la visita de corresponsals de guerra, de poetes i pintors simpatitzants amb la causa republicana o de personalitats britàniques que visitaven Catalunya. L’esclat de la guerra i els seus estralls van trencar per sempre aquell paradís blau, i els Johnstone van saber reaccionar a les noves circumstàncies.”

El traductor d’aquesta obra va ser el professor saltenc Miquel Berga, que acompanyarà els membres de BIBLOS en un sopar-col.loqui que es farà al restaurant L’Estrada.

El dia 27 de març la trobada de BIBLOS va servir per comentar l’obra de la Nobel Alice Munro Massa felicitat.En general, tots els membres del club de lectura van quedar impressionats de la potència de les sensacions que era capaç de provocar l’autora en els lectors, que quedaven, en alguns contes, clavats al seient, espectants, sorpresos, absorbits per la força d’uns personatges ferits, supervivents de situacions tenses i, a voltes, tràgiques.