Esteu aquí

Els alumnes del Cicle tornem a la FIB, BSC i CIM.

Sí, aquest any els alumnes de primer del cicle d'informàtica hem anat a Barcelona dues vegades ja que com varem comentar a l'anterior article hem incorporat una nova visita, la del CIM-UPC on ens han explicat les diferents formes d'impressió 3D. Aquesta vegada els grups ens hem intercanviat la visita. El dilluns dia 11 de febrer els alumnes del cicle d'informàtica de l'Espriu ens varem tornar a dividir en dos grups per visitar uns el museu de la FIB (Facultat d'Informàtica de Barcelona) i el supercomputador Marenostrum que està al BSC (Barcelona Supercomputer Center) i els altres la fundació CIM-UPC líder en la impressió 3D al sud d'Europa.

La FIB ja fa uns anys que té un petit museu amb aparells informàtics antics que ens permeten veure l'evolució de la informàtica en la història recent.
 

El BSC té el Marenostrum, el supercomputador amb més capacitat de càlcul de l'estat Espanyol, present a la llista dels top-500 . A la llista del novembre de 2018, el Marenostrum, renovat el 2017, figura en la posició 25 amb 153.216 cores i una capacitat de càlcul de més d'6.000 TeraFlop.
Els alumnes varen rebre una explicació per part del personal del BSC varen poder veure la magnitud del supercomputador.

L'altre grup d'alumnes va visitar la fundació CIM-UPC on varen aprendre les diferents tècniques d'impressió 3D, per adició o substracció, amb les diferents possibilitats i avantages de les unes respecte les altres i varen poder accedir i veure la planta que el CIM-UPC té a la seva seu de la Diagonal Sud.