Esteu aquí

AFRA BOIX I JUDIT GÁLVEZ QUEDEN FINALISTES AL CONCURS DE RELATS FICCIONS.

Ficcions és un concurs literari en català, organitzat per AMIC mitjans d’informació i de comunicació adreçat a alumnes de secundària, batxillerat i cicles de FP, on han de crear una història dividida en quatre capítols a partir d’un dels cinc textos d’autors de renom que es proposen.

En aquesta sisena edició, les nostres alumnes de 1r de Batxillerat, Afra i Judit, han competit amb 1140 grups d’alumnes i els seus relats i han quedat entre els finalistes. Van recollir el premi en una cerimònia organitzada per AMIC al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.

La seva història ens transporta de la realitat a un món de fantasia inquietant on es desenvolupen fets sorprenents enmig de personatges ben peculiars.

El títol, El món sota una prunera, era la continuació d’una novel.la de Pep Coll, Dos taüts negres i dos de blancs. Aquí teniu una part del primer capítol:

“A la nit, no podia dormir, entre els nervis que estaven a flor de pell, i les salvatges de les meves germanes que no paraven de fer enrenou. Indignada, em vaig dirigir a l’hàbitat de les bessones. Allà em vaig trobar el meu germà gran, que tot just començava a explicar el conte dels Jufres. Era la típica història que s’explicava als nens de camp que no podien dormir. A les ciutats, s’explicava la de l’home del sac. Els Jufres eren uns éssers molt barroers, peluts, amb molts dits als peus, els fronts enfonsats,amb nassos desproporcionats i sapastres; deien que si t’atrapaven, et convertien en el seu esclau per tota l’eternitat. A mitja narració, el padrí, enfurismat, entrà i el renyà per, segons ell, omplir-nos el cap de ximpleries. Aquell comportament em semblà molt estrany...”

Podeu trobar més informació a l’enllaç http://www.ficcions.cat/ficcions/arxius.php?id=91882