Esteu aquí

Els alumnes del Cicle a la FIB, BSC i CIM.

Sí, aquest any els alumnes de primer del cicle d'informàtica tornem a Barcelona. El dilluns dia 5 de novembre els alumnes del cicle d'informàtica de l'Espriu ens varem dividir en dos grups per visitar uns el museu de la FIB (Facultat d'Informàtica de Barcelona) i el supercomputador Marenostrum que està al BSC (Barcelona Supercomputer Center) i els altres la fundació CIM-UPC líder en la impressió 3D al sud d'Europa.
La FIB ja fa uns anys que té un petit museu amb aparells informàtics antics que ens permeten veure l'evolució de la informàtica en la història recent.

El BSC té el Marenostrum, el supercomputador amb més capacitat de càlcul de l'estat Espanyol, present a la llista dels top-500 . A la llista del juny de 2018, el Marenostrum, renovat el 2017, figura en la posició 255 amb 19.440 nuclis i una capacitat de càlcul de més d'1 TeraFlop.
Els alumnes varen rebre una explicació per part del personal del BSC varen poder veure la magnitud del supercomputador.
L'altre grup d'alumnes varen visitar la fundació CIM-UPC on varen aprendre les diferents tècniques d'impressió 3D, per adició o substracció, amb les diferents possibilitats i avantages de les unes respecte les altres i varen poder accedir i veure la planta que el CIM-UPC té a la seva seu de la Diagonal Sud.

 
Una sortida interessant per repetir.