Esteu aquí

PRESENTACIÓ DEL TEATRE DE L’ESPRIU

El grup “Les Saltimbanques” de l’optativa de francès i el grup de teatre de l’optativa de català van fer la presentació de les seves obres que han preparat durant el curs el dimecres 23 d’abril al teatre municipal de Salt. Tot l’alumnat del centre va ser convidat a la presentació. Es van fer dues sessions.
 
 
L’obra de català era una adaptació de La comèdia de l’Olla de Plaute. 
 
RESUM per Kadijatou Treira, 2D
Hi havia una vegada un senyor pobre que, excavant, va trobar una olla plena d’or, i  no sabia on amagar-la perquè si l’amagava a casa , la  seva vella criada  la podria trobar quan netegés i la podria robar. El veí del costat de la casa del pobre era un senyor ric que es volia casar amb la filla del senyor pobre, que era molt i molt bonica, però la noia estimava un noi pobre.
El noi jove, enamorat de la noia bonica, tenia un criat i li va dir que vigilés . El criat va sentir que el vell tenia una olla plena  d’or i va entra a casa seva i la va robar. La va donar al seu amo, el noi jove enamorat.
El noi va preguntar  al vell pobre, que buscava la seva olla, que si ell  la trobava i li tornava,  el deixaria casar amb la seva filla. I així ho van fer, i tots van ser feliços.
 
 
“Les Saltimbanques” ens van oferir una adaptació d’”Arlequin Serviteur à Deux Maîtres” (Arlequí Servidor De Dos Amos) de Carlo Goldoni.
 
EL PROMETATGE
L’acció se situa a Venècia on Clarice, la filla del senyor Pantalon de Bisognosi, s’acaba de prometre amb Silvio, fill del Doctor Lombardi . Aleshores arriba Arlequí i anuncia la visita del seu nou amo, Federico Rasponi, l’ex-promès de Clarice, que tothom creia mort en un duel. Tothom es pregunta què passarà mentre Arlequí, aprofita per festejar Sméraldine , la minyona de Clarice. Però qui ve no és pas Federico, sinó la seva germana de Béatrice, disfressada d’home. Busca el seu estimat Florindo que arriba a l’hostal. Arlequí se li ofereix com a criat. Alesmores Arlequí es converteix en servidor de dos amos.
 
LA DISCUSSIÓ DELS GAIREBÉ CONSOGRES
Dom Pantalon i el Dr Lombardi es discuteixen per la cancel·lació del prometatge mentre que Arlequí para boig i no dóna a l’abast per servir dos amos. Amb tant de tràfec, Arlequí barreja les coses dels seus dos amos. Quan li demanem què ha passat, inventa que pertanyen a un antic amo difunt, cosa que fa creure a Béatrice i Florindo, que l’altre ha mort.
 
EL DESENLLAÇ
Béatrice i Florindo desolats estan a punt de suïcidar-se però al darrer moment es reconeixen i cauen l’un en braços de l’altre. Arlequí,després de rebre una doble ració de cops, dels seus amos és perdonat i tots acaben feliços com anissos, ballant la Tarantel·la.