Esteu aquí

FESTIVAL INTERNACIONAL DE TEATRE A TOULOUSE

La setmana passada els alumnes de teatre en francès vam anar a Toulouse al 32è Festival Internacional de Teatre ‘’Eclairs de Scène’’.

Vam conèixer a molta gent. Amb els que vam passar més temps venien de Tunísia, Alemanya i Polònia. També hi havia gent de Toulouse, però no els vam conèixer tant.

El dilluns vam visitar la ciutat, vam anar a dinar al restaurant universitari i després vam anar a les vores del riu Garona.

El dimarts vam fer un taller per a conèixer-nos,amb els de Tunísia i els de Polònia. Ens vam saber quasi tots el noms dels que participaven.

El dimecres vam anar al centre de la ciutat, vam entrar al Capitole on tenien una recepció del batlle de Toulouse  a la Sala dels Ilustres, però per mala sort estava molt ocupat i no ens va poder atendre. Tot i així, els alumnes de Polònia van posar música, tocant amb els instruments i cantant. Tots ballàvem contents, aprenent un ball nou d’un nou país que vam conèixer i ens ho vam passar molt bé.

El dijous vam anar directes al teatre per preparar-nos i a la tarda vam actuar. Un cop ja actuat, vam fer un vol pel barri Carmes i vam tornar a veure les obres.

El divendres de matí, vam fer un taller amb els alumnes d’ Alemanya i després vam tornar a actuar per segona vegada perquè finalment la troupe de Benin no els va ser possible venir fins a Toulouse. Al final del dia ens vam acomiadar dels Alemanys que ja marxaven cap a Düsseldorf.

El dissabte vam fer un dinar compartit amb totes les famílies voluntàries i tota l’organització del Festival a les portes del teatre Jules Julien. De seguit, vam veure dues obres i a la tarda vam anar a la ciutat per passejar i fer botigues. Més tard, ens vam reunir tots en el teatre i vam jugar a jocs. Aquella última tarda vam gaudir molt tots plegats. Després de l’acte de cloenda del festival,vam viure un moment molt emotiu, era l’hora de dir adéu a tots els alumnes de Polònia, Tunísia i de tota la gent que estava allà amb la que havíem compartit tota aquesta setmana.

El diumenge  ens vam despertar i amb les maletes ja a punt, vam esmorzar amb la família i ens vam dirigir a l’estació per tornar a Salt. Abans de pujar a l´autocar ens vam acomiadar de les famílies que ens han acollit amb molta amabilitat i els i vam donar les gràcies per tot. Ja s’havia acabat la nostre aventura. Vam tornar molt cansats però al mateix temps molt contents d’haver viscut aquells moments i d’haver gaudit d´ aquesta gran experiència.

Crònica escrita pels alumnes de teatre en francès: Selma, Janat, Dina, Sali, Nisrine, Ahlam, Arnau, Ruben i Marc.

Professors acompanyants: Julia Martínez i Raquel Sánchez