Esteu aquí

Dia Internacional de la Dansa

Aquest divendres 4 de Maig en motiu del Dia Internacional de la Dansa, 30 alumnes de primer d'EUSES i 30 alumnes del Planter Conarte Espriu van treballar conjuntament en una jornada on el moviment  i el cos eren el mitjà d'expressió entre ells. 

Aquesta activitat sempre es celebra en un espai exterior de Salt per tal de donar visibilitat a la dansa com a eina educativa. Aquesta segona edició es va dur a terme a a la Plaça del Teatre de Salt i  entre moltes activitats l'activitat es va iniciar amb la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dansa del 2018 escrit per María Muñoz,Ballarina i coreògrafa. Codirectora, amb Pep Ramis, de Mal Pelo i del centre de creació L'animal a l'esquena. CERCAR, A LA FI

A través del cos sentim el món, entenem el que ens passa i finalment, a l'altre. El cos, atent, ens obre camins de percepció i reacciona davant el que l'envolta associant amb increïble rapidesa elements de la nostra memòria, imaginació i història.

Quan ballem, ens apropem d'una altra manera a la nostra pròpia experiència. Habitem un espai que inclou allò que veiem a primera vista però també allò que està a la perifèria de la nostra visió i, de vegades, de la nostra comprensió.

Quan ballem, escrivim amb el moviment de manera concreta i precisa. Connectem els elements fragmentats del món amb el nostre propi cos; estem en diàleg constant entre el dins -el discurs intern- i el fora.

Els grans temes ens plantegen moltes preguntes i les respostes que trobem des del cos ens permeten parlar d'altres petites coses essencials que apareixen inesperadament. En el món que vivim, sobrecarregats per un excés d'informació, ens obrim pas amb el nostre ofici i amb el llenguatge de la dansa, potser amb dificultat però amb una estranya força.

Quan ballem, tenim la voluntat d'oferir gestos precisos que interroguin la realitat. Intentem moure'ns sense concessions cap a un lloc que exposi la nostra vulnerabilitat i al mateix temps la nostra capacitat de crear.

La dansa és una vivència física immediata, però la seva poesia és afortunadament complexa i expandida en el temps. És la urgència de començar a somiar sentida en el cos, és el moviment que emergeix amb força, són les imatges que es precipiten buscant un context que les animi, és el silenci, és l'aquí i ara.

Benvinguts tots. Ballar ens ajuda a pensar d'una manera diferent. Ballar ens permet treballar amb habilitats i limitacions, connectar el cos amb la imaginació i buscar a la fi, un espai de llibertat.