Esteu aquí

Échange linguistique en France: MARSEILLE - LYCÉE COLBERT

La darrera setmana de febrer vam participar a un intercanvi lingüístic amb un institut francès a Marsella amb alumnes de l´Institut Colbert que estudien el castellà com a llengua estrangera.

L´objectiu d´aquest intercanvi és conèixer, relacionar-se i aproximar-se directament a la llengua francesa per millorar la capacitat comunicativa amb els parlants autòctons de la mateixa edat, convivint en el seu entorn familiar i escolar a Marsella durant una setmana.  I com contrapartida donar a conèixer els mateixos aspectes del nostre propi entorn quan els rebrem a casa nostra.

En aquest intercanvi han participat  set dels nostres alumnes de francès de 1r de batxillerat i un alumna de 4t  d´ESO amb dues professores del centre com acompanyants Sònia Gros i Raquel Sánchez.

Aquí us presentem la crònica escrita pels alumnes participants:

1r dia

El dilluns 12 de febrer varem agafar l’AVE (TGV) a les 17:36 a l’estació d’AVE a Girona. Varem arribar gairebé a les 22:00 a Marsella on ens van rebre les famílies i els professors que ens acollien.

2n dia

Ens vam llevar molt aviat perquè la majoria estàvem a gairebé una hora de l’institut.

A l´arribada a l´institut ens van portar a fer un ‘’tour’’ per tot el centre i més tard vam gaudir d´un agradable esmorzar que els alumnes amb dificultats diferents  d´aprenentatge (les ULIS)  ens havien preparat. Després d’esmorzar vam anar a fer classe de cuina i els plats cuinats serien menjats pels professors, els altres alumnes de cuina i nosaltres mateixos. Aquella mateixa tarda vam pujar a la basílica de Notre Dame per admirar la vista panoràmica de tota la ciutat de Marsella.

3r dia

La jornada va començar amb un desdejuni al restaurant pedagògic de l´institut.  Seguidament, alguns de nosaltres vam assistir a classe de matemàtiques i uns altres a classe de francès. Després vam fer dues hores d’educació física, on es podia escollir entre fer futbol o fer bàsquet.

Al migdia vam tornar a l’institut per dinar a la cantina.

A la tarda vam fer un vol per la ciutat, vàrem veure Le Jardin du Pharo, el Palais du Pharo, el barri històric de “Le Panier” i finalment vam entrar al museu La Vielle Charité.

Més tard, a la nit feien un espectacle  per Sant Valentí, així que vam anar-hi i vam gaudir d´un espectacle de  focs artificials sobre el “Vieux Port”. Després vam anar cadascú a casa.

4t dia

Dijous teníem prevista una excursió, així que com els altres dies, vam llevar-nos aviat i en arribar a l’institut, esmorzàrem i vam anar en autobús i tren per arribar a Aix- en-Provence. Teníem la intenció de veure les diferents universitats, però eren tancades a causa de manifestacions diverses, tot i això vam poder observar les escultures, ponts, etc. Amb un vol pel mercat i la visita a un parc s'acabà el dia.

5è dia

L’últim dia, el divendres, vam esmorzar a l’institut i després vam partir cap al parc natural de “ Les Calanques”. Vam agafar el bus fins a arribar a la muntanya, i en fer-ho vam començar a caminar durant 1 hora al llarg de tot el trajecte per arribar al cim del mont, vam dinar allà i tot seguit, tornàrem al bus.

A la tarda vam quedar a l’institut per fer el sopar en conjunt i acomiadar-nos de tots.

6è dia

La tornada a Girona va ser una mica llarga ja que ens va sortir tot el cansament acumulat de la setmana però també amb una mica d´enyorança de marxar de Marsella.

Ara, esperem amb moltes ganes i il·lusió el mes d´abril per poder retrobar-nos amb els nostres companys francesos.

Continuem molt agraïts per haver pogut viure aquesta gran experiència acompanyats de les professores.

Ha estat inoblidable!

Alba, Àlex, Anass, Estel, Loubna, Mar, Núria i Susana com a alumnes acompanyats per les professores  Raquel i Sònia.