Esteu aquí

Els alumnes de Teatre de l’Espriu participen en un taller d’interpretació de “CaixaEscena”, a Girona

El dimarts 6 de febrer, els alumnes de l'optativa de Teatre en català i els alumnes de Teatre en francès de l'Institut Salvador Espriu van participar en un taller del Cicle de Teatre “CaixaEscena”, al CaixaForum de Girona. Durant tot el matí, guiats per un actor i professor de teatre, van dur a terme diverses activitats de relaxació, exercicis de veu, memorització i improvització. Al final del taller es van fer dos grups i van assajar i interpretar dues escenes de Romeu i Julieta.

 

Al llarg del taller es va fer evident que el teatre fomenta l'ús del llenguatge com a eina de comunicació: llegir, comprendre el significat d'un text, expressar pensaments, emocions, vivències i opinions. En aquest taller els nois i noies van expressar-se, van dialogar, van generar idees, van negociar i van arribar a acords amb els altres per assolir una fita comuna. Tot, a partir de d’una sèrie de jocs i tècniques teatrals a través dels quals l'alumnat va entrenar la confiança personal, el domini de la veu, l'ús del cos en el llenguatge i l'organització d'idees d'un discurs.

Aquest taller pretén millorar el rendiment curricular dels alumnes i afavorir-ne el desenvolupament integral, gràcies als valors intrínsecs de la pràctica teatral: respecte, expressió, cooperació, treball en equip, esforç, iniciativa, etc., i fomentar l'interès per les arts escèniques més enllà del context escolar.

 

Nuri Casas

Professora de Teatre en català