Esteu aquí

Èxit del nostre projecte Erasmus+ KA2 del període 2015-17

Com és ben conegut, i segurament heu seguit per la nostra web i altres vies, més de 30 estudiants de l’Espriu van participar - com a equip Erasmus - en el projecte europeu “Experience Art- Increase Motivation ” (que podeu consultar a www.experience-art.eu/). Van ser uns mesos de feina internacional, al voltant del món de les experiències artístiques i de la motivació pel treball ben fet.

 

Els viatges a Txèquia (aquí dues vegades ja que no va ser possible l’estada prevista a Turquia), França, Alemanya i Polònia,. I l’acollida que vam fer dels nostres partners internacionals a la nostra vila de Salt, a Catalunya.

Ara ha arribat l’informe final de l'Agència europea. Entre altres coses podem dir-vos que ha obtingut una excel·lent qualificació de 79 punts sobre un màxim de 100 en quatre diferents ítems: a) rellevància del projecte; b) qualitat d’execució; c) qualitat de l’equip de treball i la cooperació; i d) impacte i difusió.

Entre alguns punts que s’hi destaquen cal assenyalar que la proposta d’analitzar la motivació acadèmica des de l'experiència artística de diferents àmbits (dansa, fotografia, pintura, teatre, música, cinema, etc.) va permetre el desenvolupament de les competències interculturals, d'idiomes estrangers i de les TIC als estudiants i professors participants i als ¡seus centres.

L’avaluador europeu (centrat en l’Oficina Erasmus alemanya) destaca que la proposta estava clarament estructurada i es duia a terme segons les necessitats que anaven sorgint. La comunicació es va realitzar mitjançant eines telemàtiques eficients  com "eTwinning", entre d’altres.

Llevat del nostre Institut, els altres centres tenien ja experiència de projectes Erasmus resolts amb èxit. Tots els centre van contribuir en alta mesura a l’èxit de les activitats, mobilitats, treballs, elaboració de resultats, etc.

Es va haver de reubicar la mobilitat prevista a Istanbul, però es va fer de la millor manera possible, i seguint els protocols de seguretat i de responsabilitat acadèmica.

En l’apartat d’impacte i difusió es destaca l’eficàcia de les feines de comunicació a nivell local, regional i nacional. També van ser un èxit el logo, la web, la cobertura audiovisual, etc.

Hi ha força notícies al nostre web (aquí teniu una cerca recent) i també àlbums de les estades a PragaSaltNurembergStrzelinNîmes, etc.

Esperem seguir en aqueta línia en els propers anys: ja hi estem treballant!

Xavier Serra

Coordinador del projecte Erasmus +  2015.2017