Esteu aquí

Xerrada científica a l’Espriu

El dimecres 15 de novembre els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat cientifico-tecnològic van assistir a una xerrada dins el marc de la celebració de la Setmana de la Ciència. La xerrada la va impartir el  Sr. Lino Montoro, doctor enginyer químic, professor agregat del departament d’Enginyeria Mecànica i de la Construcció Industrial de la Universitat de Girona; la seva àrea de recerca principal és l’aplicació de tecnologia termoelèctrica per a l’aprofitament de la calor residual, especialment aplicada a motors tèrmics i calderes de biomassa.

El títol de la xerrada era "Enginyers, com resolem problemes i millorem la societat". Va explicar als estudiants mitjançant exemples en primera persona, com l'enginyeria permet resoldre problemes tecnològics i mediambientals, i de quina manera els investigadors s'enfronten als reptes de la societat actual per millorar-la. Va insistir en què cal tenir en compte aspectes molt diversos per tirar endavant un projecte, no només els coneixements específics sobre un tema, sinó també aspectes com pressupost de què es disposa, cost, planificació, treball en equip, coneixement de l'anglès, clients potencials, etc.

Una xerrada molt interessant que segur que va despertar la curiositat de l'audiència i va fer plantejar, a més d'un estudiant, la possibilitat de dedicar-se a la investigació, després d'acabar els estudis universitaris.