Esteu aquí

Nois i noies de 2n de Batxillerat de l’Espriu recorren el camí de Solitud de Víctor Català

El dijous 16 d'octubre els estudiants de Literatura Catalana de segon Batxillerat A vam anar d'excursió a Torroella de Montgrí per realitzar l'itinerari literari de Víctor Català. A Torroella ens hi esperava una guia. Amb ella vam pujar a peu pel camí de Santa Caterina, rodejant el massís de Montgrí, fins a arribar a l'ermita, on Víctor Català es va inspirar per escriure Solitud.

"Així vam simular el camí (o “La Pujada”, tal com s'anomena el primer capítol de Solitud) que du a terme la Mila, protagonista de l'obra, una experiència que la submergeix en un procés de transformació emocional i psicològica.

Durant el recorregut, ens anàvem aturant per llegir fragments de la novel·la, relacionant el que havíem llegit amb allò que estàvem veient. Finalment vam arribar a l’ermita, escenari on transcorre l'acció de la novel·la. Un cop allà, vam visitar-la per dintre. Seguidament en grups vam llegir uns fragments on es descriu el paisatge per situar-los en l'entorn de l'ermita. Un cop finalitzada l'activitat, vam iniciar el camí de tornada (“La Davallada”, títol del capítol final), i un cop a baix de la muntanya, vam agafar l'autobús i cap a Salt.

 

En general va ser una excursió molt dinàmica, divertida i agradable, ja que tota l’estona realitzàvem coses diferents: ens fèiem fotos, llegíem, visitàvem o bé fèiem activitats. També cal destacar la proximitat que es va crear entre la novel·la llegida a classe i nosaltres. El fet de ser presents en el lloc on succeeix la història t'ajuda a empatitzar amb el personatge de la Mila i les seves emocions."

 

Yvette Matín Campillo, alumna de 2n de Batxillerat