Esteu aquí

UNA REFLEXIÓ EN VEU ALTA: "LA VIOLÈNCIA MAI ÉS JUSTIFICADA"

Com a institució ens hem volgut mantenir amb una certa equistància política, en un mar de respecte per la pluralitat de les idees i de les diferents sensibilitats culturals i socials com hem fet sempre. Però això no ens impedeix mostrar la nostra  la inquietud pel que està succeint a fora.

El nostra alumnat té les seves idees politiques que respectem en tot moment.  Com igual de  diferents i  de diversos són els pensaments que puguem tenir els adults que treballem en el centre.

Estem aquí per a recordar  la dignitat de l’ensenyament públic del nostra centre que mai hem pretès alliçonar. La dignitat professional del professorat ens avala.  

Hem viscut i crescut en un marc de la diversitat ideològica. Hem practicat el diàleg i  l’exercici  democràtic continuat, hem intercanviat diverses i variades formes de pensar i hem actuat en conseqüència, de forma més o menys encertada, pensant en  la millora de la formació i l’educació de l’alumnat. Que han estat i són els principals protagonistes

Per uns la justícia fa la seva feina i pels altres les detencions estan polititzades, si més no desproporcionades. Cadascú que es quedi  lliurament amb les seves idees.

Tant si penseu d’una forma com la d’una altra, la situació actual ens sorprèn i em sembla que calia fer una reflexió personal i en veu alta. Com ens varen sorprendre en el seu moment les càrregues policials del passat 1 d’octubre i de forma modesta també varem denunciar.

Quan apareix un conflicte no ens deixa indiferents, pensem que les dues parts hi tenen part de responsabilitat.  I el camí per a resoldre  els conflictes a llarg termini  passa pel DIÀLEG ( sempre en majúscules). També podem aprofitar la oportunitat per a reflexionar  sobre la diferència entre  autoritat i poder.

El conflicte polític i/o social no es viu a primera línia del centre, es viu ens uns altres escenaris.

Des del punt de vista del centre, per la nostra part, les activitats acadèmiques funcionaran amb la normalitat de sempre.  A falta d’indicacions clares per part del Departament, el passat tres d’octubre varem obrir el centre amb uns serveis mínims, per amb la voluntat de l’esperit de servei de responsabilitat en vers les famílies i l’alumnat menor d’edat varem atendre a un 20 % de l’alumnat, tal com ja varem exposar en el passat Consell Escolar de l’ Institut.

I així ho pensem continuar fent.

Un recordatori:

Les absències a classe (del menors d’edat) un cop informades  pels pares  entenem que estaran comunicades per un sentit de responsabilitat  i de corresponsabiliat.

Cal tenir present que les absències per motiu de vagues continuaran computant coma no justificades. I que els estudis obligatoris i postobligatoris tenen l’assistència obligatòria independentment de l’edat de l’alumnat.

Avui penjarem la pancarta que han fet els alumnes amb el lema:

“La violència mai és justificada”