Esteu aquí

Parlament europeu: un eurodiputat ens parla dels orígens de la Unió europea

El divendres 6 d’octubre, a l'Institut  Espriu hem tingut la sort de poder celebrar un Seminari de treball sobre “Els orígens de la Unió europea, i els pares fundadors”. El ponent ha estat el Sr. Francesc Gambús, diputat al Parlament Europeu (Estrasburg-Brussel·les), independent, i associat al grup majoritari. Ha vingut acompanyat de dos dels seus assistents i han visitat el nostre centre educatiu i han entrat a algunes classes.

El Seminari estava dirigit als alumnes de 2n de Batxillerat i als que fan l’Optativa de Filosofia a 4t d’ESO, i s’ha desenvolupat a la Biblioteca del centre. El Sr. Gambús ha exposat el paper que van jugar, especialment en el s. XX, diferents experiències històriques per a permetre el naixement d’una Europa unida, primer econòmicament  i després políticament. Els ideals de la pau i dels respecte dels drets humans i la democràcia en van ser els motors, però res hauria estat possible sense la implicació dels anomenats “pares fundadors”. Persones com Konrad Adenauer, Winston Churchill, Alcide De Gasperi, Jean Monnet, Robert Schuman, Paul-Henri Spaak, Altiero Spinelli i força altres. Ho ha explicat amb detall i precisió.

Els estudiants faran un treball pràctic després de la sessió, que va resultar d’un alt nivell acadèmic. També hi va haver algunes preguntes, en relació al recent plenari del Parlament europeu sobre la situació  a Catalunya, o el paper i l’esperança que suposen els joves per a la Unió.

També hi va haver temps per fer algunes fotografies, que es poden trobar a https://goo.gl/gNE4br

L’Espriu ha gaudit els dos darrers anys de sengles Projectes europeus Erasmus+, per a docents i per a alumnat, que han potenciat el projecte europeu de centre.