Esteu aquí

UN PROJECTE DE RECERCA EXCEPCIONAL, DELS DE 4t D’ESO DE L'ESPRIU

En el Decret 143/2007, que és on s’estableix l’ordenació dels ensenyaments de l’educació secundària obligatòria (ESO), preveu que l’alumnat de 4t d’ESO tingui una nota molt especial, com una assignatura més, que es fa de manera “diferent”: el Projecte de Recerca (PdR).

A l’Espriu, tots els nois i noies de 4t hi han treballat entre el 19 i el 21 de març, en grups de 4 alumnes, i els ha encantat. El dossier escrit, que conté tota la feina, i les activitats complementàries fetes individualment, els lliuren el 28 de març, però ja es pot dir que ha estat un èxit.

Pels més afeccionats a la Pedagogia, cal recordar que aquesta “assignatura especial”, el PdR, és un conjunt d'activitats de descoberta i recerca realitzades per l'alumnat de 4t d'ESO en equip, sobre un tema transversal del currículum o focalitzat en un àmbit determinat, per tal de comprovar el grau d'autonomia de l'alumnat i la seva capacitat per treballar en grup.

El nostre es titula “La feina de trobar feina” i comporta un munt d’activitats, des de la creació d’un personatge amb unes circumstàncies socials, personals, de formació, etc., peculiars, la recerca d'informació adequada a la premsa, Internet o el SOC, ... fins a la preparació d’un currículum, una entrevista de treball, un desplaçament a una ciutat gran on ha de organitzar-se per residir diferents dies... Han trobat transport, allotjament, restaurants i espectacles o visites culturals. És una mena de gimcana, dirigida per l’equip docent, que podria sorprendre a algú.... si no fos perquè tot plegat... és real! S’hi trobaran en els propers anys.

D’aquí a unes setmanes tindran ocasió de comprovar la validesa de la reva recerca  en un viatge real, a Barcelona, en aquest cas.

Les exposicions orals, davant d’un tribunal, es van fer al final de les hores lectives del divendres 21 de març, i – encara que cadascú és cadascú – tothom va reconèixer quin munt de coses havien après en tan pocs dies.

En voleu saber més? Pregunteu-nos, pregunteu-nos... El nostre Institut és obert a qui vulgui conèixer-nos millor, clar!