Esteu aquí

Resum Planters Con Arte

Des de fa tres anys el nostre centre va entrar a formar part dels "Planters ConArte" juntament amb altres escoles de primària i secundària de la província de Girona. La primera etapa va tenir una durada de dos anys i enguany n'hem iniciat la segona que tindrà una durada de tres anys, amb els alumnes de 2n d'ESO.

 

Aquest projecte pretén apropar i potenciar les arts a dins les aules dins l'horari lectiu a través de diferents disciplines artístiques. En el nostre centre es fa a través de la dansa, de manera que un cop per setmana, els nostres alumnes gaudeixen de la presència d'una ballarina-artista que juntament amb la professora desenvolupen sessions per educar en i a través de les arts. La gran majoria dels nostres alumnes no tenen accés a la oferta cultural remunerada de la nostra ciutat i un dels objectius, entre d’altres  del projecte és “ formar públics i ciutadans, creadors i consumidors crítics de les arts i la cultura.” Així doncs aquest projecte permet apropar els nostres alumnes al món de la creació artística i la oferta cultural.

Per aquest motiu, el primer trimestre els alumnes van poder gaudir de forma gratuïta de dos espectacles dins el "Festival Temporada Alta", col.laborador del projecte. El primer espectacle va ser "Cirkopolis" que combinava circ, teatre, dansa, música i projeccions i el segon espectacle de dansa contemporània, tots dos al Teatre Municipal de Girona. A més vam realitzar un taller amb en Xavier Bovés, artista que treballa la creació artística a partir d'objectes petits.
Durant el segon trimestre com a activitats complementàries vam anar al Caixa Fòrum de Girona a veure el documental "Migrandland" respecte l'experiència viscuda de gent que va emigrar del seu país en busca d'una vida millor i que actualment viu a Salt. També vam participar d'una jornada de teatre debat a la "Sala Planeta" per treballar la importància de la pertinença en l'adolescència.
Els alumnes van realitzar un treball creatiu a partir d'un centre d'interès que es va treballar de forma transversal amb altres matèries, els "Camins migratoris" que van mostrar a la resta de l'alumnat i a les famílies al Teatre de Salt.
També en motiu del dia internacional de la dansa, un grup de 40 alumnes de segon van  fer un taller de dansa-improvització amb els alumnes de primer de carrera de CAFE de l'EUSES. La jornada  que es va anomenar "Dansem per la convivència" va permetre treballar la dansa a partir de preguntes com a font d'inspiració en grups d'alumnes de diferent edat. Realment va ser un treball molt interessant també.
Així doncs totes aquestes activitats complementàries, juntament amb les classes realitzades setmanalment de dansa creativa en mans de la Laura Alcalà de forma setmanal, considerem que ha estat un any molt enriquidor per a la formació integral dels nostres alumnes!

Desitgem que aquestes imatges us permetin veure un bocí del treball que hem desenvolupat durant aquest curs! Podeu visitar el nostre blog;
conarteespriu.blogspot.com/

BON ESTIU!!!