Esteu aquí

1r de Batxillerat: Seminari de treball “Joves actius a la Unió europea”

El dimarts 25 d’abril, tots els nostres alumnes de 1r de Batxillerat i un grup selecte d’alumnes de 4t d’ESO han participat a un Seminari de treball a l’Aula magna. Ha estat impartit per Joaquim Millan, Secretari general del Consell Català del Moviment europeu. Aquest activitat formativa sobre el joves i la UE compta amb el suport de l’oficina Europe Direct Girona.

Durant el Seminari els alumnes han formulat les preguntes que els ha semblat interessant sobre el present i el futur d’Europa, en preparació a la Jornada acadèmica Dia d’Europa, que celebrarem properament amb altres Instituts.

La proposta del Sr. Millan ha seguit tres eixos: a) justificació dels fonaments culturals i els objectius de la Unió europea i un recorregut pels diferents Tractats i Ampliacions que l’han configurada; b) principals institucions europees a Brussel·les, Estrasburg i Luxemburg; c) opcions de formació, mobilitat i treball que s’ofereixen als joves.

Abans de la sessió, Joaquim Millan ha tingut una breu reunió introductòria amb alguns alumnes, com l’Alba, l’Agustín, l’Amy, la Zainab, la Fatu, i l’Aurora. La sessió ha estat d’allò més interessant i un equip d’EspriuTV n'ha fet un enregistrament també en vídeo.