Esteu aquí

Debat públic sobre la utilitat per a la Filosofia de la sèrie “Merlí”

El passat dimecres 25 de gener s’ha celebrat a la Sala polivalent del Centre Cultural La Mercè de Girona, un debat al voltant de la utilitat i la rellevància per als estudis de Filosofia de la popular sèrie de TV3, “Merlí”. Hi han assistit més d’un centenar de persones i ha comptat amb la presència de Nemrod Carrasco, l’assessor filosòfic de la sèrie, i de quatre docents de Filosofia de Batxillerat, que han proposta els pros i els contres, en un exquisit equilibri de gènere: una professora i un professor en cada bàndol.

El públic ha fet moltes preguntes, i el debat ha posat de manifest l’interès que desperta la Filosofia actualment, així com les diferents interpretacions del seu rol en la vida i també en la sèrie. La premsa se n’ha fet ampli ressò.

A l’acte hi ha participat el professor de Filosofia del nostre Institut, i també n’hi havia dels Instituts de Cassà, del Montilivi (Girona) i de l'Illa de Rodes (Roses). Aquesta proposta cultural i acadèmica ha estat organitzada per la Càtedra Ferrater Mora, de la UdG, i ha estat presentada i conduïda pel seu Director, Joan Vergés.