Esteu aquí

Alumnes i professors del Salvador Espriu de Salt confirmen el valor educatiu de la música a Polònia

En el marc de les activitats de l’Espriu que ajuden a millorar la motivació escolar, la internacionalització del centre i l’ús de les llengües modernes en situacions reals, entre el 9 i el 16 d’octubre s’ha desenvolupat la 4a mobilitat del projecte europeu Erasmus+ que estem duent a terme en el nostre Institut en el període 2015-2017. En aquesta ocasió l’activitat s’ha desenvolupat a Strzelin (Polònia), i allà han  acudit estudiants i professors dels 6 països del projecte.

 

Tota l’activitat, que pretén avaluar com l’expressió artística col·labora en la motivació dels estudiants a més de ser un element essencial en l’educació del jovent, ha estat centrada en aquesta ocasió en la música i el cant coral. A la pàgina del projecte “Experience art – Increase motivation” es poden trobar més informacions. Els alumnes catalans van presentar alguns elements propis de la música en el nostre àmbit i van participar activament en els diferents tallers. Es poden trobar força fotos de la mobilitat a aquesta pàgina, i també els vídeos sencers de la sessió inicial, lespresentacions d’alumnes, alguns tallers de treball musical  i del concert final. També han difós unes breus entrevistes.

Durant la setmana Erasmus+ a Strzelin, que es troba a la Baixa Silèsia, tots els estudiants van poder visitar ciutats històriques com Wroclaw i Cracòvia, a més de les atraccions locals com són les pedreres de granit més profundes d’Europa. A nivell educatiu  i artístic hi va haver conferències i visites culturals i també l’oportunitat d’assistir a concerts a diferents sales i sobre estils ben diferents: corals a Wroclaw (a la innovadora i gegantina sala “Narodowe Forum Muzyki”, música folklòrica a Strzelin (al nou Auditori local) , etc.

El professorat va tenir reunions de treball amb els seus col·legues en què – a més d’intercanviar bones pràctiques – es va concretar la continuació d’aquet projecte, que s’ocuparà en els propers mesos de l’àmbit del teatre i del de la fotografia, també com a activitats expressives que milloren la motivació escolar i acadèmica.

Tots els estudiants es van allotjar en un Hotel de llarga tradició, recentment remodelat, l’Hotel Maria, que es pot veure al vídeo de la ciutat que més amunt s'ha pogut visionar. Les valoracions del alumnes han estat excel·lents pel que fa a la convivència entre ells i pel continguts de la setmana de treball. Els dos darrers dies, un cop acabada aquesta mobilitat Erasmus+, els alumnes amb els seus coetanis polonesos, han visitat llocs de la ciutat, un monestir proper, i han estat de tertúlia amb famílies locals de docents i amb els nois i noies que tan bé ens han tractat aquests dies. Confiem poder repetir aquestes bones experiències.

Ara es tracta de fer-ne tresor i compartir-ho amb els altres alumnes – també de l’Espriu – que formen part de l’equip Erasmus+ local.

Aquest activitat és la continuació de les prèvies que s’han fet a Nuremberg, a Salt mateix i a Praga. Properament, al desembre, hi haurà una nova visita, en aquest ocasió a Nîmes.

Concert de fi d'estada https://youtu.be/lHLwdlUZndM