Esteu aquí

Dia d'Europa

Preparant el dia d'Europa a l'Espriu: L’experiència del “Dia d’Europa”, exposada a la Universitat Pompeu Fabra

Els passats dies 25 i 26 de setembre, s’ha celebrat a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), al Campus de la Ciutadella, a Barcelona, el Seminari “Ensenyar Europa a les Aules de Secundària”. Entre les intervencions i conferències, que han comptat amb la presència d’especialistes en l’àmbit de la Unió Europa i de nombroses personalitats (programa) (enllaç a: https://dl.dropboxusercontent.com/u/5691137/tmp/Cartell%20Ensenyar%20Europa.pdf ), s’ha presentat  també l’experiència de la celebració acadèmica del Dia d’Europa, realitzada els darrers anys en l’àmbit de l’Alt Empordà.

S’ha encarregat d’aquest ponència, en el marc de la taula rodona “Europa a l’aula”, el professor Xavier Serra, del Departament de Filosofia i Ciutadania del nostre Institut.

Els darrers anys, l’alumnat de 4t d’ESO ha celebrat el 9 de maig, que la Unió europea va fixar com a festa comuna el 1985, amb un seguit d’activitats acadèmiques que culminen en una Jornada celebrativa i festiva.

Es poden veure algunes experiències al Campus virtual de la Jornada 2013 (enllaç a http://agora.xtec.cat/iesilladerodes/moodle/course/view.php?id=513), sobre la “Ciutadania europea” i en el canal de vídeo de l’Institut Illa de Rodes, de Roses (enllaç a: https://vimeo.com/channels/europeday).

En el present curs acadèmic s’està a preparant a l’Institut Salvador Espriu, de Salt, la celebració d’aquest esdeveniment. Tindrà lloc el maig del 2014, dirigit especialment a l’alumnat de 4t d’ESO amb la col·laboració de 1r de Batxillerat.