Esteu aquí

Sortida a la Ludoteca

SORTIDA A LA LUDOTECA DE SALT

Els alumnes de 1r d’ESO han pogut visitar la ludoteca de Salt.

Només d’arribar a la ludoteca els alumnes van haver de seure al voltant dels monitors que van començar a explicar la importància dels jocs matemàtics. Es van explicar les regles de tres jocs. Primer un quatre en línia, en el que podies guanyar si feies quatre en línia, amb la particularitat que no només podies fer-ho amb el color de les figures, sinó que també ho podies fer amb quatre figures amb la mateixa mida o amb la mateixa forma (n’hi havia de quadrades i de circulars). Després ens van explicar un joc de rapidesa on es feia servir un tòtem de fusta i havies d’anar fent piles de cartes. Guanyava qui es quedava sense cartes. Finalment, un joc d’estratègia on havies de moure unes boles d’unes determinades maneres. Per guanyar havies de fer fora del taulell de joc les boles del teu contrincant.
Després de les explicacions els nois i noies podien jugar a molts jocs diferents, alguns que es jugaven individualment i d’altres en grups de 2, 3 o 4 persones. Això si, tots relacionats amb les matemàtiques, ja fossin de lògica, estratègia o geometria.

Al final de la sessió, després d’haver jugat una hora aproximadament, els alumnes van tornar a seure al voltant dels monitors i van fer una valoració molt positiva de l’activitat.
Una>manera lúdica d’aprendre matemàtiques i de fer veure a l’alumnat que les matemàtiques són molt més que uns símbols i operacions en un full o en la pissarra de l’aula, i que jugant també es pot aprendre molt.