Esteu aquí

L’expressió artística i l’estudi: mobilitat Erasmus+ a Nuremberg

Entre el dies 13 ui 19 de desembre un grup d’alumnes de l’Espriu i alguns docents han participat a una mobilitat internacional Erasmus+ a Nuremberg.

Es tracta del projecte “Experience Art, Increase Motivation” que es proposa analitzar i constatar com l’expressió artística, en les seves formes més diverses (teatre, dansa, pintura, fotografia, cant coral...), és una ajuda a l’estudi i a l’interès per l’aprenentatge.

El projecte compta amb la participació de centres educatius de Polònia, Alemanya, Turquia, França, Txèquia i nosaltres, els de l’Espriu, aquí a Catalunya.  Es poden veure algunes imatges d’aquesta primera mobilitat a Internet i aviat es comptarà amb una web pròpia.

A la ciutat de Nuremberg, a l’Institut Lothar-von-Faber, vam estar preparant una exposició que, amb el títol “Invisible borders”, està sent ara exposada a les estacions de Metro de tota la regió de Baviera. Va ser un ambiciós projecte que va exigir moltes hores de treball. També hi va haver l’assistència a algunes classes, reunions pedagògiques del professorat i la possibilitat de conèixer aspectes culturals de Nuremberg.

La propera mobilitat internacional es desenvoluparà a Salt entre els dies 19 i 24 d’abril d’aquest 2016: aleshores acollirem estudiants i docents de tots aquets països per treballar temes d’expressió artística i motivació per l’estudi del que fem a l’Espriu.

Les comunicacions en el projecte són habitualment en anglès, com a llengua comuna, però l’enriquiment que suposa un Erasmus+ beneficia a molts més dels que hi participen directament. Al nostre Institut podrem explicar l’experiència educativa “Planters” (3r ESO) i altres experiències artístiques i formatives del centre.

Els projectes Erasmus+, de tipus KA2, tenen una durada de 2 anys, i suposen un enriquiment pels centre que hi participen, a més de l’ocasió de conèixer de primera mà bones  pràctiques educatives de diferents països.

Reportatge publicat al Diari de Girona el 22 de desembre de 2015