Esteu aquí

CONFERÈNCIA DE SALVADOR SUNYER, DIRECTOR DE TEMPORADA ALTA, A L’ESPRIU

Temporada Alta és el Festival de Teatre més internacional de Catalunya i de l’Estat Espanyol i un dels més importants d’Europa, i Salvador Sunyer n’és el director. Els alumnes de 2n de batxillerat de l’Espriu i els professors que els acompanyaven van tenir la sort de poder sentir la història de Temporada Alta, l’evolució del Festival i les expectatives que té de la veu d’un home entusiasta i comunicador que va generar, també, un viu interès en els alumnes.

 

“La cultura no serveix per a res” va llançar als oients només de començar, però tota l’explicació posterior venia a demostrar que només servia, la cultura, per fer-nos persones... només!

Sunyer va relatar els inicis de la iniciativa, el migrat pressupost del començament, la força d’una  empresa que els il.lusionava i va explicar que hi havia tres claus per aconseguir l’èxit del projecte (i de qualsevol projecte): la primera, que l’objectiu no sigui buscar l’èxit;  la segona, trobar sentit en allò que es fa; i la tercera, posar-hi passió. Un gastrònom com ell aconsellava barrejar aquests ingredients per tirar endavant el cuinat perfecte.

Temporada Alta va néixer el 1992 amb 4 espectacles al centre cultural de La Mercè i un pressupost d’un milió de pessetes (6.000 euros). La temporada 2015 ha programat 112 espectacles que es realitzen a 23 espais teatrals diferents, de Girona i Salt, però també a Sant Cugat o Perpinyà, i té un pressupost d’uns 3 milions d’euros.

Sempre s’ha tingut clar el que volia aconseguir d’aquest Festival: fer-lo una porta d’entrada d’espectacles internacionals al nostre país, ajudar a produir espectacles d’aquí treballant també amb artistes de fora, que l’autoria dels autors catalans hi tingui un lloc important i permetre que les noves creacions, les més innovadores, es puguin manifestar. L’empenta i l’encert a mantenir i promoure aquests valors ha portat l’èxit al Festival que ha estat l’èxit de la gent que l’organitza i ha posat a la primera línia del teatre mundial Girona i Salt.