Esteu aquí

Articles: Jornada de filosofia

El debat sobre la justícia, a la Universitat de Girona

 

Els alumnes de 2n de Batxillerat de l’Institut Salvador Espriu, juntament amb els del Montilivi i del Narcís Xifra, de Girona, participaran a la Jornada de Filosofia que se celebrarà el proper 13 de desembre la Universitat de Girona. Es compta amb el suport de diferents ens públics i privats, com l’Ajuntament de Salt, entre d’altres.

Des de fa setmanes ja estan treballant online, des d’una plataforma Moodle especifica . Allà es poden trobar, llegir fragments d’obres de Plató i d’altres autors, accedir a imatges i textos de l’ "Antígona” de Sòfocles o a programes emesos per TV3, així com una selecció d’altres referències.

El programa del divendres 13 desembre inclou un cinefòrum al voltant de la recent pel·lícula biogràfica “Hannah Arendt” (Von Trotta, 2102), la presentació de comunicacions d’alumnes i una conferència del Prof. Joan Manuel del Pozo, de la Universitat de Girona, amb el títol “La dura batalla de la justícia, des dels grecs”. Completarà aquesta Jornada de reflexió i treball una interpretació musical a càrrec de joves estudiants. El programa de la Jornada està disponible online
A més de les activitats prèvies programades, també es pot participar en el debat amb l’etiqueta #filojornada . Aquests alumnes de 2n de Batxillerat podran compartir punts de vista amb l’alumnat d’altres centres educatius. La col·laboració de les editorials Cruïlla i McGraw, així com la Fundació Impulsa i la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani, de la UdG, faran possible que la Jornada suposi una ocasió d’aprofundir seriosament en el tractament filosòfic de la justícia, des del grecs fins a l’actualitat.
Aquesta activitat està vinculada a la celebració internacional del Dia Mundial de la Filosofia, promoguda arreu del món per la UNESCO, al voltant del tercer dijous de novembre, data de la mort de Sòcrates.

Un vídeo més extens el podeu trobar a:
https://vimeo.com/79613506