Esteu aquí

L’Espriu a Tolosa de LLenguadoc

L’Espriu a Tolosa de LLenguadoc

Els dies 8 i 9 de novembre, els alumnes de primer i segon de batxillerat de la branca científica i tecnològica de l’institut Salvador Espriu de Salt van desplaçar-se a Tolosa de Llenguadoc (Tolouse) amb l’objectiu de visitar la “Cité de l’espace” (Ciutat de l’Espai) i les instal·lacions de la planta aeronàutica que l’empresa Air Bus té a Tolosa de Llenguadoc. En arribar a la destinació, cap a les 10 del matí, es va iniciar la visita a la “Ciutat de l’Espai” i es va fer un interessant recorregut per les diverses àrees.

Els alumnes van gaudir analitzant i experimentant la ciència en directe en aspectes tan essencials com les “Aplicacions dels satèl·lits”(en l’estudi de fenòmens climàtics, en aplicacions mèdiques, en catàstrofes...) o “les característiques del coet Ariane”, “les possibilitats d’explorar Mart”, “què passa en el buit”?, etc. Al migdia van assistir a una representació a l’IMAX i havent dinat una altra al Planetari.

Abans de sopar van fer un recorregut pels indrets més emblemàtics de la ciutat.

L’endemà van fer la visita a les instal·lacions on es fabrica l’Air Bus. Una guia molt simpàtica els va explicar, molt detalladament, la història i les característiques de l’Air Bus 380 des de la nau d’assemblatge dels aparells (hi havia tres avions en fase d’acabat) així com el procés de fabricació, muntatge, acabament i lliurament als clients del magnífic aparell. L’Air Bus 380 té capacitat per a 800 persones, tot i que els que s’han fabricat fins ara tenen una capacitat de poc més de 500; es pot considerar que és l’avió més gran del món. Les explicacions anaven acompanyades de visites a les diverses naus en les quals van poder observar com treballaven els operaris en el muntatge dels aparells i fins i tot van poder comprovar “in situ” (dins d’un aparell model) la comoditat de les seves instal·lacions. Tot seguit van fer una visita panoràmica amb autobús per totes les instal·lacions de l’ Air Bus on, a més del 380, es fabrica el 320, 330, 340. Els va cridar molt l’atenció un edifici força antic on hi treballen més de 2000 enginyers. Si algú està interessat en la compra d’un Air Bus 380 ha de saber que només val 304 milions de dòlars. Els alumnes també es van sorprendre de les mesures tan estrictes de seguretat a què els van sotmetre en entrar a les instal·lacions de l’enorme recinte. De camí cap a Salt, es van aturar a la ciutat emmurallada de Carcassone on van gaudir tot passejant pels carrers del meravellós poble medieval envoltat per dues muralles, protegit per més de 20 torres i declarat patrimoni mundial de la humanitat.