Esteu aquí

Iª JORNADA DE SENSIBILITZACIO

El dimecres 7 d'octubre, els alumnes de tercer d'ESO de l'institut Salvador Espriu, ens vam reunir a Fontajau per a dur a terme la Jornada de Sensibilització del projecte CreaXarxa. L'escola Universitària de la Salut i l'Esport, l'EUSES, van ser els encarregats d'organitzar aquest dia. Van acollir-hi més de 600 alumnes de diferents centres escolars de Salt, Girona i Bescanó, amb l'objectiu d'empatitzar encara més amb aquelles persones que tenen diversitats funcionals mitjançant l'activitat i l'esport.

Ens van acollir molt bé, ja que ens van regalar un batut de xocolata i una samarreta.
Primer ens van repartir en grups juntament amb altres instituts i van assignar un capità per equip. Hi ha tres tipus de discapacitat: les físiques, les psíquiques i les sensorials. Cada secció estava dedicada a un d'aquests factors i ens vam adonar que no és gens fàcil practicar un esport sense un membre del cos, sense visió...
Cada joc tenia una durada de 20 minuts. Vam tenir un quart d'hora per esmorzar i més tard vam continuar. Després d'un matí tan intens, va arribar la fi d'aquesta jornada però per acabar-la bé, vam tenir l'oportunitat de preguntar en directe a un esportista paralímpic els dubtes que tinguéssim i ens les va contestar  sense cap problema.
Finalment, quan la jornada va finalitzar, els alumnes de tercer de l'institut, ens vam quedar més temps per jugar entre nosaltres fins l'hora de marxar. Ha estat una jornada molt interessant, molt productiva i  molt enriquidora, ens va agradar molt.
 Volem agrair als voluntaris d'EUSES, als discapacitats i a tota la gent que ha fet possible aquest dia.

Elisabet Trigueros i Tania Caliwara alumnes de 3rESO