Esteu aquí

ELS ALUMNES D'INFORMÀTICA AL NÚVOL

El passat dia 20 de maig els alumnes d'informàtica de l'institut Salvador Espriu de Salt varem visitar una part del núvol d'internet. Sense moure els peus del terra varem anar fins a Fornells de la Selva on hi ha l'empresa swhosting, antigament Serveisweb, empresa especialista en cloud.

Allà ens va rebre en Sergi Frías i ens va poder explicar l'experiència i el recorregut de l'empresa, així com el que està canviant i ve de nou. Ens varen parlar del núvol, de hosting de pàgines web i de la virtualització de servidors. També varen comentar­nos les novetats en memòria secundària i altres elements de la xarxa.

Els alumnes varen poder intercanviar impressions amb en Sergi Frías i també varem poder visitar el lloc on tenen guardats els servidors, discs, etc que formen aquesta part d'internet anomenada, actualment, núvol.

També varem poder veure els diferents sistemes de seguretat física que ha de tenir tot empresa i se'ns va explicar el TIER 3 replicat que compleixen i el perquè no són TIER IV.

Va ser una molt bona visita per conèixer allò que sempre tenim ocult i que no podem veure i ni tan sols imaginar.