Esteu aquí

SABEM UTILITZAR L'ORDINADOR SENSE PANTALLA?

El dilluns 23 de març l'alumnat de cicle formatiu va poder experimentar com pot utilitzar un ordinador una persona amb discapacitat visual. No poder utilitzar una eina com un ordinador, un mòbil, o una tauleta, pot ser un impediment perquè la gent es pugui relacionar socialment a través de les noves tecnologies.

És per això que es va programar aquesta xerrada-taller perquè l'alumnat que comença a formar-se en eines informàtiques prengui consciència de bon principi de què pot fer perquè aquestes eines siguin accessibles per gent que no hi veu gaire o gens, i a més a més, els pugui ajudar a integrar-se totalment al seu entorn. La Lucía i la Ma Teresa ens van explicar i demostrar molt bé com és de difícil moure's per Internet sense poder veure el punter del ratolí, estant sempre alerta de què ens llegeix l'ordinador,...

Què podem fer nosaltres? Doncs seguir unes normes d'accessibilitat que trobarem al web de ONCE.

Com podem veure si la nostra web és accessible? Per exemple analitzant-la des dehttp://tawdis.net.

La sessió va acabar amb una part pràctica on els alumnes van poder posar-se ulleres de simulació de visió reduïda o antifaços que els tapaven totalment la visió, i amb les eines que s'havien explicat, intentaven navegar i utilitzar l'ordinador de forma correcta. Tasca difícil però no impossible, i que demana molta paciència i força pràctica.