Esteu aquí

SORTIDA A EXPOSICIÓ I MUSEU DE L'AIGUA

Els dies 13 i 16 de març l’alumnat de 2n d’ESO va realitzar una sortida a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt per visitar el Museu de l’Aigua i l’exposició La esfera del agua, produïda pel CSIC i Aqualogy en el marc de la commemoració de l’Any Internacional de l’Aigua 2013 declarat com a tal per la UNESCO.

Al Museu de l’Aigua els alumnes varen poder conscienciar-se de la importància de l’aigua per a la flora, la fauna, la natura i l’home, des de la creació de la vida a la Terra, fins a l’ús que n’ha fet la humanitat al llarg dels segles. Igualment, varen poder conèixer la importància que va tenir per a Salt l’aprofitament dels recursos que li proporcionava l’aigua, concretament la sèquia Monar i el riu Ter, amb l’aparició d’una emergent agricultura i, més tard, la implantació de les fàbriques tèxtils i les centrals elèctriques.

Tot seguit vàrem visitar l’exposició La esfera del agua. L’exposició constava de 21 panells i estava dividida en dos blocs. El primer sobre Aigua i Natura tractava del cicle hidrològic, la seva relació amb el clima i els ecosistemes. El segon bloc sobre Aigua i Societat s’ocupava de la influència de l’ésser humà en el cicle natural de l’aigua, la contaminació així com els recursos per accedir a l’aigua potable considerant també la relació de l’aigua amb la història, la salut i la tecnologia. Uns continguts que, elaborats per investigadors i experts que treballen en la cerca de respostes i solucions a l’entorn de l’aigua, varen ser molt útils per tal que l’alumnat pogués ampliar els coneixements adquirits a l’aula.