Esteu aquí

INICI DE CURS A L'ESPRIU 2014-2015

Dia 15 de setembre. A la tarda, al teatre de Salt, s'inaugura el curs 2014-15 per als alumnes d'Ensenyament Post-obligatori de Batxillerat i Cicle Formatiu de l'institut Salvador Espriu.

Presenta l'acte el director, en Josep Roura. Dos alumnes llegeixen poemes d'en Salvador Sunyer, fent coincidir l'aniversari de l'antic mestre, amb aquest curs escolar.

 

La conferenciant Marta Guillaumes, presumeix de ser ex-alumna de La Farga i de l'Espriu.

I recorda de quan era petita, l'alcalde Sunyer inaugurant la Plaça 3 de Març i encarregant-los tenir cura dels arbrets acabats de plantar. Potser va començar -impressionada en aquell moment- el seu interès per la natura?

Aquest curs s'engega el Projecte d'Escoles Verdes a l'institut i tot el personal s'abocarà cap a la Sostenibilitat. 

A l'escenari hi ha el cartell fet per diferents alumnes d'ESO i que s'ha convertit en la portada de la 1a agenda-verda, que ja tenen tots.

També hi ha una pantalla en blanc per on desfilen sis científics que, segons la Marta, l'han marcat profundament, tant en els seus estudis de Biologia, com ara que és professora i Cap d'estudis a l'institut de Sils. Ella va agafar "el testimoni" i el passa als alumnes.

Marie CURIE - Albert EINSTEIN - Carl SAGAN - Ramon FOLCH - Lynn MARGULIS - Josefina CASTELLVÍ

Tots ells es feien preguntes, investigaven i treballaven per canviar els fets i les coses que no els agradaven. No es van conformar. Somiaven un món millor i s'hi van dedicar de ple per aconseguir-lo.

La Marta també ha escollit dos textos d'en Sunyer per obrir i tancar la seva exposició.

I aquest és el seu missatge:

Ens  ha tocat viure un període convuls i en un món en canvi constant. El futur és incert, però el planeta i la sostenibilitat són a les nostres  mans i tot és possible. Hem vist models que han dedicat els seus esforços i la seva vida, a millorar-lo.

Vosaltres nois i noies no us en podeu desentendre i quedar al marge, us hi heu d'implicar i participar.
És l'hora d'agafar el relleu i fer realitat els vostres somnis.

S'acaba l'acte llegint el poema "Quan a la nit algun estel somia". 

Damunt la taula, dues plantes de romaní.