Esteu aquí

febrer 2019

CONCURS LITERARI I DIBUIX SANT JORDI 2019

  1. Cada premi tindrà una dotació econòmica global que cadascun dels jurats distribuirà al seu criteri. El premi consistirà en un xec, l ’import del qual serà convertible en material escolar.
  2. Cada premi serà atorgat per un jurat format per professors/es del Centre.
  3. Els originals s’hauran de presentar dins d’un sobre gros o coberta on ha d’aparèixer el premi al qual opta i la categoria.  A l’interior hi haurà un sobre més petit on constarà:

                a.    A l’exterior: títol, lema de l’autor/a, premi i categoria al qual opta.
                b.    A l’interior: nom i cognoms de l’autor/a, curs i grup.
          Per a la modalitat de “portamots”, al treball presentat s’hi haurà d’adjuntar un sobre amb les       mateixes dades que per a les altres modalitats.

  1. El termini de presentació d’originals finalitzarà el divendres 25 de març de 2019 a les 15h.
  2. El lloc d’admissió serà la consergeria.
  3. Els originals -exceptuant els treballs presentats a la modalitat de Dibuix – quedaran en propietat de l’ Institut, que es reserva el dret d’ exposar-los o publicar-los.
  4. Els guardons de cada premi seran lliurats durant la Diada de Sant Jordi.

LLIURAMENT DELS DIPLOMES DELF SCOLAIRE

El dimarts 19 de febrer varem assistir a l’acte de lliurament de diplomes DELF SCOLAIRE de francès que va tenir lloc a les 17h del vespre al Teatre Mundial de La Bisbal d’Empordà. En aquesta edició hi van comptar amb la presència d´ uns  200 alumnes, acompanyats de professors, directors i familiars.

Sortida formativa a diferents empreses agrícoles del Gironès i el Baix Empordà

El passat divendres dia 22 de febrer, els grups de 1r i 2n del CFGM de jardineria i floristeria vam visitar dos vivers d'arbrat (Casa Paraire i Vivers Planas)  i un productor de gespa natural (Tirogaverd).

INS SALVADOR ESPRIU APOSTA PER EDUCAR A TRAVÉS DE LES ARTS I LA CULTURA.

Aquest mes de febrer hem rebut la visita del dramaturg gironí Israel Solà i l’actor teatral Alejandro Santaflorentina. El motiu ha estat impartir tota una sèrie de masterclass als nostres alumnes de 3r i 4t.d’ESO sobre com crear un guió teatral.

Els alumnes del Cicle tornem a la FIB, BSC i CIM.

Sí, aquest any els alumnes de primer del cicle d'informàtica hem anat a Barcelona dues vegades ja que com varem comentar a l'anterior article hem incorporat una nova visita, la del CIM-UPC on ens han explicat les diferents formes d'impressió 3D. Aquesta vegada els grups ens hem intercanviat la visita. El dilluns dia 11 de febrer els alumnes del cicle d'informàtica de l'Espriu ens varem tornar a dividir en dos grups per visitar uns el museu de la FIB (Facultat d'Informàtica de Barcelona) i el supercomputador Marenostrum que està al BSC (Barcelona Supercomputer Center) i els altres la fundació CIM-UPC líder en la impressió 3D al sud d'Europa.

La FIB ja fa uns anys que té un petit museu amb aparells informàtics antics que ens permeten veure l'evolució de la informàtica en la història recent.
 

Noves jardineres al pati

Els alumnes de 2n del Cicle de Jardineria i floristeria han implantat jardineres als àmpits de les finestres de les aules d’informàtica.

Lliga catalana d’escacs:Espriu 2 - Sant Gregori “B” 2

El diumenge 17 de febrer l'equip D del Club d'Escacs Santa Eugènia, format per alumnes del nostre institut, va aconseguir un gran empat contra el potent Sant Gregori B.

TALLER DE MORIBANA – una de les expressions clàssiques de la composició floral japonesa Ikebana.

El dijous passat dia 14 de febrer l’alumnat de 2n de jardineria i alguns professors/es del claustre vam gaudir del  savoirfaire de la Sra. Cati Puig, formada i aficionada a la tècnica Ikebana i més concretament a la Moribana . El principi bàsic d’aquesta tècnica floral japonesa ja ho indica el significat del seu nom “flors apilades” de manera senzilla la composició s’aconsegueix apilant les flors segons tres nivells anomenats  “hikae” (terra), “soe” (home/dona), “shin” (cel).

Pàgines