Esteu aquí

gener 2019

TALLER DE COMPOSICIONS FLORALS A LA FLORISTERIA SIC DE BANYOLES

Aquest dijous passat dia 24 de gener, tot l’alumnat de 2n de jardineria floristeria va assistir durant les hores lectives del mòdul MP-09 de Composicions Florals a la Floristeria SIC de Banyoles on la Carme, mestra florista , ens va fer gaudir d'una tarda molt creativa i productiva: Va ensenyar-nos diferentes maneres d’embolcallar una rosa tallada juntament amb altres materials vegetals i no vegetals, i així mateix els va entregar material a cadascun d’ells perquè elaboressin les seves pròpies composicions. 

I aquests són alguns dels resultats: 

PGA 18-19

Objectiu 1.  1. Millorar els resultats educatius

Estratègies, activitats, actuacions

  1. Treball sistemàtic de la competència plurilingüe.
    1.1.1. Treballar sistemàticament la comprensió lectora en diverses llengües a tots els grups d’ESO.

     1.1.2. Pla lector a l’ESO.

1.1.3. Utilitzar el teatre com eina per a l’aprenentatge

 ( llengua catalana, francesa, Aula d’Acollida).

1.1.4. Grup experimental plurilingüe (GEP de 3r any en anglès)

L’Institut Salvador Espriu ja disposa d’un hotel d’insectes

El passat dimecres 16 de gener l’enginyer tècnic forestal Martí Masó va engrescar els alumnes de 1r de jardineria amb el seu recorregut professional des dels seus inicis al cicle formatiu de grau superior de Recursos Naturals i Paisatgístics  fins l’actualitat com a Cap de Jardineria en el centre especial de treball- El Puig (Banyoles).

L’ESPRIU TORNA A LA LLIGA CATALANA D’ESCACS

El curs 2016-2017 l’Espriu va participar per primera vegada a la lliga catalana d’escacs en col·laboració amb el Club d’Escacs Santa Eugènia formant un equip amb cinc jugadors del nostre institut. Després d’aquella positiva experiència, el curs passat el nostre centre va seguir formant alumnes a través de l’activitat extraescolar “Iniciació als escacs” els dijous a la tarda. Aquest curs, doncs, dos jugadors experimentats i tres jugadors debutants formaran un nou equip que participarà a la Lliga Catalana d’Escacs 2019.

Elizabeth Casanoves, actriu de l'obra "Kassandra" a l'Espriu

El passat 19 d'Octubre, 20 alumnes de 4t d'ESO i de 2n de Batxillerat van anar a la preestrena de Kassandra", una obra protagonitzada per l'actriu Elisabet Casanoves que es presentava  dins el programa de Temporada Alta.

INVITACIÓ de COL·LABORACIÓ amb la 4a Trobada del FORUM D'ESTUDIANTS DE SALT

Aquesta primavera hi haurà la IV Trobada del Fòrum d'Estudinats de Salt. El tema és “Què estudiar? Vine i prova-ho!” i ja és oberta la web i us hi podeu inscriure (https://goo.gl/euebEb), garantint així que estareu perfectament informats. Es començarà amb un esmorzar i després seguirem amb una sessió de “coaching” i el coneixement de le diferents àrees d’estudi.

 

Els alumnes de 1r de jardineria gaudeixen d'una xerrada professional a càrrec del Gremi de jardineria

El  passat dijous 10 de gener el Sr. Santiago Caballero, secretari tècnic del Gremi de jardineria de Catalunya, va assistir a una classe de 1r de Jardineria floristeria per a presentar les activitats que des del Gremi es realitzen als futurs professionals del sector i posant molt d'èmfasis en el missatge que formació i passió són garantia d'èxit professional. 
 

Experiència del programa "FITJOVE" dels alumnes 4t ESO

El passat mes de desembre, els alumnes de 4rt han participat a l'activitat de "Fitjove" promoguda per la Generalitat de Catalunya. L'activitat consistia en realitzar quatre sessions dirigides per un monitor;  spinning, tonificació (gac), body combat i entrenament funcional.