Esteu aquí

gener 2017

Debat públic sobre la utilitat per a la Filosofia de la sèrie “Merlí”

El passat dimecres 25 de gener s’ha celebrat a la Sala polivalent del Centre Cultural La Mercè de Girona, un debat al voltant de la utilitat i la rellevància per als estudis de Filosofia de la popular sèrie de TV3, “Merlí”. Hi han assistit més d’un centenar de persones i ha comptat amb la presència de Nemrod Carrasco, l’assessor filosòfic de la sèrie, i de quatre docents de Filosofia de Batxillerat, que han proposta els pros i els contres, en un exquisit equilibri de gènere: una professora i un professor en cada bàndol.

Auxiliar de conversa (III)

Cvetelina Deneva with some Batxillerat students practicing their speaking skills with the Story Cubes boardgame.

Pràctiques a la UdG: els nostres alumnes a la Facultat de Psicologia

Els estudiants de 2n de Batxillerat de l’Espriu podran  gaudir d’una activitat pionera en l’àmbit de les relacions Instituts-Universitat: un matí de treball i de workshops a la Facultat de Psicologia de la UdG.

L'Espriu crea un equip d'escacs

Gairebé dos anys després que el nostre centre comencés a oferir l’activitat extraescolar “Iniciació als escacs”, més de 50 d'alumnes han assisitit a classes d’aquest esport al llarg d’aquest temps. Amb cinc d’aquests alumnes i un professor de l’institut, que farà les funcions de delegat, aquest curs escolar hem decidit crear un equip d’escacs en col·laboració amb el Club d’Escacs Santa Eugènia.

“Què ens fa humans?”, tema de la 8a Jornada de Filosofia de Girona

El divendres 16 de desembre, més de 250 estudiants de 2n de Batxillerat de sis Instituts de les comarques gironines van celebrar la “8a Jornada de Filosofia de Secundària”. Des de feia setmanes, els alumnes de l'Espriu - juntament amb els altres nois i noies - havien estat treballant amb el campus virtual filo.segirones.cat/jf16 una temàtica d’enorme actualitat: el transhumanisme, els cíborgs, la possibilitat de copiar la personalitat, la immortalitat de la consciència, etc.