Esteu aquí

març 2015

SANT JORDI 2015

Convocatoria del concurs literari i artístic Sant Jordi 2015

SORTIDA A LA POTABILITZADORA DE MONTFULLÀ

El dimarts 24 de març els alumnes de 2n d’ESO van visitar la planta potabilitzadora d’aigua, situada a Montfullà. En aquestes instal·lacions van poder veure el circuit que fa l’aigua des de que entra, provinent del riu Ter, fins que surt per anar als dipòsits que conduiran aquesta aigua potable fins a les llars. Van entendre alguns dels processos de tractament de l’aigua que ja havien estudiat a classe, com la filtració, la decantació,... i van estar a la sala de control des d’ on es té cura que tot funcioni correctament i es detecta qualsevol incident.

El projecte d'EspriuTV es presenta a Ràdio Salt

El dimarts 24 de març, a Ràdio Salt, dins del programa d'actualitat "L'altra visió" , que presenta la la Salima Abdessamie, es va parlar extensamnet del projecte de Comunicació audiovisual del nostre Institut, EspriuTV.

SORTIDA A EXPOSICIÓ I MUSEU DE L'AIGUA

Els dies 13 i 16 de març l’alumnat de 2n d’ESO va realitzar una sortida a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt per visitar el Museu de l’Aigua i l’exposició La esfera del agua, produïda pel CSIC i Aqualogy en el marc de la commemoració de l’Any Internacional de l’Aigua 2013 declarat com a tal per la UNESCO.

4 ALUMNES DE 2n D'ESO A LA 38a EDICIÓ DEL CONCURS DE RELAT BREU COCA-COLA

Les alumnes Fatoumata Touray, Elisabeth Trigueros, Tania caliwara i Ouarda Khchichou van participar el passat dissabte 21 de març al concurs de redacció de la Coca-cola que es convoca ininterrompudament des de fa 38 anys.

PREMI PEL TREBALL DE RECERCA D’AMINA AISSATI EN L’ÀMBIT FARMACÈUTIC

El dimecres 18 de març es van lliurar, a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, els premis Concòrdia-Fedefarma a Treballs de Recerca relacionats amb l’àmbit farmacèutic. La nostra alumna Amina Aissati, de 2n Batxillerat ha obtingut el segon premi, dotat amb 100 € i un diploma acreditatiu.

Consurs de fotografia matemàtica

El passat 25 de març es va celebrar l’acte de lliurament de premis del concurs de fotografia matemàtica organitzada pel departament de matemàtiques. Aquest concurs està organitzat en tres categories: primer cicle d’ESO, segon cicle d’ESO i Batxillerat-Cicles i vol fer reflexionar als alumnes sobre la importància de les matemàtiques en la vida quotidiana, doncs estem envoltats de formes geomètriques amb les quals interactuem, sense adonar-nos de les matemàtiques necessàries per la seva construcció.

Donació de sang

Exposició del treball de recerca de l'Afra Boix a l'espai Marfà

El passat dissabte 14 de març, l’Afra Boix, alumna de segon de Batxillerat va presentar el seu treball de recerca sobre la vespa asiàtica (Vespa betulina) amb una ponència inclosa en les 7es Jornades del Medi Natural a Girona.Va ser una exposició distesa i entenedora que va rebre felicitacions i reconeixements per part dels altres assistents, altres estudiants i professors de batxillerat i alumnes i docents de l’universitat de Girona (UdG) . http://www2.girona.cat/ca/educacio_jornadesmedinatural

VISITA EL COSMOCAIXA I TIRANT LO BLANC

El passat dijous 12 de març els alumnes de 1r de Batxillerat vam fer una sortida a Barcelona. Al matí vam anar a veure l'obra de teatre "Tirant Lo Blanc", a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya. Aquesta activitat estava organitzada pel departament de català, donat que els alumnes han tractat aquesta obra a l'aula.

Pàgines