Esteu aquí

febrer 2015

ESQUIADA 2015

Arribada la neu i el fred, els nostres alumnes de primer de batxillerat i cicles van tornar a tenir l'oportunitat de gaudir de la pràctica d'esquí o surf de neu. Aquesta activitat didàctica organitzada pel departament d'Educació Física des de ja fa més de vint anys, es va dur a terme del 4 al 6 de Febrer a la Cerdanya. Aquest any, vam compartir autobús amb els alumnes del Institut Narcís Xifra que realitzaven la sortida els mateixos dies.

ACTE DE CLOENDA DE L’ANY SUNYER

El passat 30 de gener a l’Institut Salvador Espriu de Salt es va celebrar la cloenda de l’any Salvador Sunyer. L’acte va consistir en la lectura de la biografia d’aquest home que ha estat una persona il.lustre i un personatge públic de primer ordre. Els alumnes van despenjar totes les pancartes que hi havia repartides per l’institut, on es recollien paraules que s’havien seleccionat de les obres de Sunyer, i les van donar al director; Roser Busquets, Natàlia Almansa, Anna Clarió i Meryem Driouich van fer una lectura dramatitzada del Retaule de Nadal i els alumnes de l’optativa de música de 4t d’ESO van interpretar la cançó Mirall de pau.

Sortida de 4t d’ESO a la colònia Vidal

Amb una mica de fred concentrat sobretot als peus, els alumnes de 4t van visitar la Colònia Vidal de Puig-Reig.

 

Matrícula 2015-2016

 

Període de matrícula a ESO:

  • Primer curs d'ESO: del 8 al 12 de juny de 2015, ambdós inclosos.
  • Segon, tercer i quart curs d'ESO: del 25 al 30 de juny de 2015, ambdós inclosos.

Preinscripció Batxillerat i Cicles formatius de grau mitjà:

  • Publicació de l'oferta final: 25 de juny de 2015.
  • Publicació de les llistes d'alumnes admesos: 30 de juny de 2015.
  • Període de matricula per als alumnes preinscrits amb plaça assignadal:  de l'1 al 8 de juliol de 2015, ambdós inclosos.

PARTICIPACIÓ AL TALLER DE REACCIONS QUÍMIQUES

L’alumnat de 3r d’ESO va realitzar una sortida al CaixaForum de Girona per realitzar un taller de reaccions químiques.  L’objectiu del taller era que els alumnes,  a través de l’observació i l’experimentació, descobrissin les característiques que defineixen les reaccions químiques.

Espriu TV

Què és EspriuTV?

“EspriuTV” és un Projecte de “Formació en Comunicació audiovisual”, de l’Institut Salvador Espriu de Salt, dirigit a l’alumnat i la comunitat educativa.

Pretén el desenvolupament de competències com: a) la comunicativa lingüística i audiovisual; b) l’artística i cultural; c) la del tractament de la informació i competència digital; d) la d’aprendre a aprendre; e) la de l’autonomia i iniciativa personal; f) la social i ciutadana (assenyalades al Decret 143/2007, annex 1).

Els nois i noies que participen en el Projecte, a més de formar-se en teoria de la comunicació, fan pràctiques i elaboren serveis informatius, reportatges i altres productes que es difonen aquí i a la pàgina

http://vimeo.com/espriutv

Podeu enviar-nos suggeriments o informacions. espriutv@gmail.com

Proves per a l'obtenció del graduat en ESO per a l'alumnat que no l'hagi obtingut en finalitzar aquesta etapa

Convocatòria de proves per a l’obtenció del títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria, que va adreçada a alumnes a qui els ha quedat un màxim de cinc matèries pendents d’avaluació positiva.

El termini d’inscripció per a l’alumnat que compleix els requisits és del 2 al 16 de febrer i el centre de realització de les proves és aquell centre educatiu que imparteix l’ESO on es troba l’expedient de l’alumne/a.

Inauguració del Pla Lector del segon trimestre 14-15

Aquest divendres 23 de gener, l’alumnat del centre ha començat el segon trimestre del projecte del Pla Lector en què consisteix que l’alumnat triï un llibre, el qual llegirà durant 20 minuts diaris a diferents matèries durant el trimestre. 
 

La informació, a examen: ¿esdevé un espectacle?

Els nostres alumnes de 2n de Batxillerat, de les Modalitats Humanística i de Ciències Socials, han participat durant el matí del dimecres 28 de gener en dues sessions de treball sobre el món de la informació: la temàtica s’ha treballat prèviament a l’Institut i – en diferents moments – s’ha analitzat molt del que envolta la comunicació, des dels procediments professionals fins a l’ètica, i des de les experiències concretes als desafiaments de futur.