Esteu aquí

maig 2014

SOPAR DEL CLUB DE LECTURA BIBLOS DE L’AMPA DE L’ESPRIU

El proper divendres 13 de juny se celebrarà la propera sessió del club de lectura BIBLOS de l’AMPA del Salvador Espriu. L’obra propasada per comentar-la és Un hotel a la costa (Tossa de Mar 1933-1939) de Nancy Johnstone. “L’any 1934, la jove i inquieta Nancy Johnstone i el seu marit, Archie Johnstone, van decidir fer un canvi de vida radical i abandonar Londres per construir un hotel a Tossa de Mar. Eren temps de descoberta d’un paisatge i d’un país, però aviat l’interès turístic dels hostes anglesos va donar pas a la visita de corresponsals de guerra, de poetes i pintors simpatitzants amb la causa republicana o de personalitats britàniques que visitaven Catalunya. L’esclat de la guerra i els seus estralls van trencar per sempre aquell paradís blau, i els Johnstone van saber reaccionar a les noves circumstàncies.”

AFRA BOIX I JUDIT GÁLVEZ QUEDEN FINALISTES AL CONCURS DE RELATS FICCIONS.

Ficcions és un concurs literari en català, organitzat per AMIC mitjans d’informació i de comunicació adreçat a alumnes de secundària, batxillerat i cicles de FP, on han de crear una història dividida en quatre capítols a partir d’un dels cinc textos d’autors de renom que es proposen.

ITINERARI GEOLÒGIC AMER - SANTA BRÍGIDA a l'Espriu

El dimarts 20 de maig, l’alumnat de primer de ciències de la terra, emulant a “Uri Geller y los cucharas”, van anar “A la muntanya” de Santa Brígida, al municipi d’Amer per aplicar sobre el camp els conceptes treballats a classe.

ANY SUNYER A L'ESPRIU

L’institut Salvador Espriu de Salt commemora l’Any Sunyer amb un acte en el qual participa tota la comunitat educativa.
 

Vídeo de la Nit de Teatre 2014

ELS INFORMÀTICS DE L'ESPRIU A BARCELONA

El 29 d’abril es va fer la sortida anual per visitar el supercomputador Marenostrum al BSC. Són molts els projectes que necessiten supercomputació, però no ho coneixem. La ciència i la tecnologia van molt lligades en aquests casos, ja que la majoria de projectes que s’executen al superordinador són de l’àrea de ciències: la simulació d’un cor humà, estudis del genoma humà, com fer perforacions per buscar petroli i tenir més percentatge d’èxit,... El fet de veure tota la instal·lació i imaginar-nos com funcionen mils de processadors treballant en paral·lel, fan que valgui la pena la sortida.

 

PREMIS SANT JORDI 2014

Cada any es convoquen diferents premis pel dia de Sant Jordi a l’Institut. Es gestionen des del departament de català i de dibuix.

PRESENTACIÓ DEL TEATRE DE L’ESPRIU

El grup “Les Saltimbanques” de l’optativa de francès i el grup de teatre de l’optativa de català van fer la presentació de les seves obres que han preparat durant el curs el dimecres 23 d’abril al teatre municipal de Salt. Tot l’alumnat del centre va ser convidat a la presentació. Es van fer dues sessions.
 

ACTIVITATS PRO-VIATGE FINAL DE CURS PER SANT JORDI

L’alumnat de primer de cicle formatiu i de primer de batxillerat de l’institut han estat fent diverses activitats per recaptar diners per fer el viatge de final d’etapa el curs vinent. Durant el matí del 23 d'abril han estat fent una xocolata desfeta que ha sortit boníssima, i han portat coques de casa per tal de vendre-les. A l’hora del pati han venut xocolata i coca a tothom que n’ha volgut. 

 

Pàgines