Esteu aquí

abril 2014

L'ESPRIU AL TALLER DE REACCIONS QUÍMIQUES

L’alumnat de 3r d’ESO va realitzar una sortida al CaixaForum de Girona per realitzar un taller de reaccions químiques.  L’objectiu del taller era que els alumnes,  a través de l’observació i l’experimentació, descobrissin les característiques que defineixen les reaccions químiques.

SETMANA DE L’ACTIVITAT FÍSICA I LA SALUT A L'ESPRIU

En motiu de la setmana de l’Activitat Física i la Salut, el Departament d’Educació Física de l’Institut Salvador Espriu de Salt ha organitzat un cicle de conferències a càrrec de diferents esportistes professionals, entre ells, la Clàudia Vilà, gimnasta del "Salt Gimnàstic Club" que va arribar a competir a nivell mundial, en Quim Fontané, subcampió del món Júnior 2011 de la modalitat freestyle de kayak, l’Aleix Ferrer, atleta i campió d'Espanya de curses d'orientació en mitja distànica a H14, i en Miquel Sunyer, nedador de travessies de llarga distància en aigües obertes que ha aconseguit la triple corona i que es planteja un nou repte, els set oceans.

Ciutadans de la Unió europea?: els de Batxillerat hi reflexionen

El proper 9 de maig de cada any se celebra, arreu de la Unió europea, la festa comuna: el Dia d’Europa. Es va fixar en commemoració de la “Declaració Schuman”, nom amb el qual es coneix el discurs pronunciat pel Ministre d'Afers exteriors francès Robert Schuman el 9 de maig de 1950. En aquell moment es va donar el primer pas per a la formació d'aquesta organització supraestatal, la UE, en proposar que el carbó i l'acer d'Alemanya i França (i de tots aquells països que volguessin adherir-s'hi) se sotmetessin a una administració conjunta. Des d’aleshores han passat moltes més coses i, amb el Tractat de Maastricht, el 1992, apareix el concepte de “ciutadania europea”, molt més enllà de les relacions només econòmiques.

 

L’ESPIRAL DE LA VIDA

La vida és la suma de les nostres experiències, que ens porten per llocs i persones esperats i inesperats. Naixem, creixem, anem a escola, canviem, ens movem, fem amics i tenim amors; però també madurem, envellim i finalment morim.

Les Saltimbanques de l'Espriu a CaixaEscena

UN “SALT” A LES GAVARRES

Els alumnes de 1r d’ESO s’endinsen a les Gavarres i assisteixen a l’alliberament d’un esparver.